Barva fasade - namesto beline, pisano

Barva fasade je v zadnjih letih dobila precej zagona. V različnih naseljih po Sloveniji lahko opazimo najrazličnejše moderne fasade iz barv, ki bi jih prej uporabili za barve notranjih sten stanovanja. Vrstijo se od pastelnih in umirjenih odtenkov pa vse do močnih in živahnih barv. Klasične fasade, ki so se prej bohotile v svoji belini, so povsem zasenčile moderne fasade najrazličnejših barv in obrob.

Barva fasade predstavlja naš karakter in vpliva na vzdušje v hiši

Psihologi bi rekli, da nam barva fasade nariše človekovo osebnost oz. kaže na to, kakšno vzdušje si ljudje želijo v svoji hiši. Njihove teorije segajo vse od osnovnih barv do kompleksnejših mešanic. Pravijo, da:

  • rdeča barva simbolizira optimizem, vitalnost, aktivnost, vročino, strast; bolj močna ko je, večjo potenco imajo te lastnosti;
  • oranžna barva fasade predstavlja veselje, toplino, širokosrčnost, igrivost;
  • barvanje fasade v rumeno za komunikativnost, ustvarjalnost in koncentracijo;
  • zelene moderne fasade simbolizirajo umirjenost, počitek, premišljevanje;
  • modra barva fasade spodbuja modrost, neskončnost, nesmrtnost;
  • skrivnostna vijolična barva združuje nasprotja mir, oddaljenost in vročino ter strast;
  • barvanje fasade v belo barvo pa predstavlja simbol čistosti, popolnosti in božanskosti. Ljudje, ki izberejo belo, cenijo prav te lastnosti.

Barvanje fasade naj opravijo izkušeni strokovnjaki

Barvanje fasade prepustimo strokovnjakom in se ga ne lotevajmo sami. Ne tvegajmo poškodb in neustrezne izvedbe, ki bi jo morali kmalu ponovno popravljati. Barvanje fasade ali izdelavo celotne fasade naj za vas zelo kvalitetno opravi podjetje Slikopleskarstvo in fasaderstvo Alojz Čerin s.p., vi pa čas in sebe prihranite za prijetnejše opravke. Barva vaše moderne fasade naj odraža vašo osebnost in naj privablja sosede za tkanje še bolj trdnih prijateljstev.

Kvalitetna barva fasade za vašo hišo

Za kvalitetne moderne fasade pokličite Slikopleskarstvo in fasaderstvo Alojz Čerin s.p. Dodatne usluge, ki jih nudimo, pa so še: