Pošlji povpraševanje

ALU vhodna vrata za hiše ali za večje oziroma posebne objekte

ALU vhodna vrata zagotovijo izredno visoko stopnjo varnosti, kar je zagotovo eden najpomembnejših dejavnikov, ki jih moramo upoštevati pri primerjavi različnih materialov, primernih za izdelavo (običajno pridejo v poštev predvsem ALU, les in PVC). Vendar pa to ni edino, kar vpliva na končno odločitev za nakup. Šele upoštevanje različnih vidikov oziroma tako prednosti kot pomanjkljivosti posameznih opcij vam pomaga priti do odgovora, kateri material je najprimernejši za vas in vaš dom.  

PREVERITE MODELE ALU VHODNIH VRAT PIRNAR >>

Lesena ali ALU vhodna vrata za hiše – katera možnost je boljša?

Danes se tisti, ki jih zanimajo nova vhodna vrata za hiše, soočajo predvsem z dilemo, ali je boljša izbira les ali aluminij. Drži sicer, da so PVC-materiali precej razširjeni, vendar pa to ni najbolj okolju prijazna opcija. Tako lesena kot ALU vhodna vrata je namreč mogoče na koncu v celoti reciklirati, kar pa na žalost ne velja za tista, izdelana iz PVC-ja. V primerjavi z lesom pa je težava PVC-ja še večja toplotna prehodnost, kar pomeni slabšo izolacijo. Kaj pa, če se osredotočimo samo na lesena in ALU vhodna vrata za hiše? Kot smo izpostavili že na začetku, je pri ALU izvedbi pomembna prednost varnost oz. zelo visoka stopnja protivlomne zaščite. Gre za izjemno trden material, ki zagotavlja dolgo življenjsko dobo. ALU vhodna vrata za hiše so v primerjavi z lesenimi lažja za vzdrževanje oziroma čiščenje in manj občutljiva na manj ugodne vremenske razmere. Za še daljšo obstojnost barve pri ALU modelih pa poskrbi prašno barvanje. Seveda pa ima tudi les določene prednosti. Pričara unikaten občutek topline in domačnosti, hkrati pa pripomore k boljši izolacije hiše. Če ste v dilemi, katero možnost izbrati, les ali ALU, oz. katerim lastnostim dati prednost, je izvrstna rešitev kombinirana izvedba, torej ALU + les.

ALU vhodna vrata za hiše

Vhodna vrata na prstni odtis so izjemno praktična in varna rešitev

Naročniki se običajno na začetku najprej odločijo za material, vendar pa to še zdaleč ni edina odločitev, povezana z nakupom. Zelo pomembna je med drugim izbira tipa zaklepanja. V zadnjem času postajajo vse bolj priljubljena t. i. vhodna vrata na prstni odtis. Kot pove že ime, je za odklepanje potreben vaš unikaten prstni odtis, kar zmanjša nevarnost za vlom. Obenem pa si s tem zagotovite, da vam ne bo treba nikoli več skrbeti glede tega, kam ste (ponovno) založili ključe.

Optična povečava: vhodna vrata z obsvetlobo za vtis mogočnosti

Pozabiti ne smemo niti na možnost dodatnih elementov, ki poskrbijo, da je vhod v vašo hišo še nekoliko veličastnejši in bolj poseben – navsezadnje je prav to tisto, kar obiskovalci najhitreje opazijo. Ena izmed možnosti so npr. vhodna vrata z obsvetlobo, če je za to na voljo dovolj prostora. Obsvetloba je tudi opcija, ki vam jo ponujamo v podjetju Pirnar. Pohvalimo se lahko z dolgoletno tradicijo izdelave, pri čemer poskušamo vseskozi združevati tradicijo in inovativne, potrebam sodobnega časa prilagojene rešitve. Da nam to zares uspeva, potrjujejo tako številne zadovoljne stranke kot nagrade in priznanja, pri čemer smo še posebej ponosni na German Design Award, ki smo jo prejeli v letu 2017.

Izdelava vhodnih vrat po meri za večje objekte – opcija Grande

Čeprav najpogosteje izdelujemo vhodna vrata za hiše v ALU izvedb,i pa je možna tudi izdelava večjih vhodnih vrat po meri, če jih potrebujete za posebne objekte. Pri vseh modelih je namreč mogoče izbrati opcijo Grande. Pri tovrstni izdelavi po meri je lahko npr. že eno krilo visoko do 300 centimetrov. Preglejte naš katalog ter izberite material (ALU, les ali kombinacija) in model, ki vam najbolj ustreza – za hiše, vile idr. Mi pa bomo nato poskrbeli za ustrezne prilagoditve.

Vhodna vrata z obsvetlobo