Toplozračni in ležalni kamini

 

Notranji kamin kot okras in način ogrevanja

Čeprav nam peči in kamini v misli najprej prikličejo nostalgično toplino v hišah naših babic, pa so ti zelo priljubljeni tudi danes. Na voljo so v številnih oblikah, barvah in dizajnih, tako da se podajo k vsakemu slogu v stanovanju. Poleg prelepega dizajna je seveda prijeten tudi pogled na migetanje in prasketanje ognja v kaminu, ki deluje zelo pomirjujoče na človeka. Kamini na drva veljajo kot zanesljiv vir ogrevanja. Priporočamo bukova in brezova drva. Odločite se lahko tudi za kamine, ki jih kurimo na pelete. 

Toplozračni notranji kamini
Toplozračni notranji kamini

Toplozračni kamini segrevajo zrak, ki se ga lahko po prezračevalnih ceveh napelje tudi v druge prostore. Sestavljeni so iz kaminskega kurišča, obloge sistema dimovodnih cevi in toplozračnih rešetk z regulacijo ali pa brez nje. Kaminska obloga toplozračnega kamina je praviloma izdelana iz naravnih materialov, ki ne akumulirajo toplote. Prostor ogrejejo zelo hitro, vendar toplote ne zadržijo, zato niso primerni za stalno ogrevanje prostorov. Zelo dobro se obnesejo za ogrevanje prostorov v prehodnih obdobjih (spomladi, jeseni). S tovrstnimi kamini ogrevamo prostore s prostornino do 300 m3. Toplozračne kamine oblikujemo po naročilu strank, dobavljamo in montiramo pa tudi tipske kamine francoskega proizvajalca SUPRA.

 

Ležalni notranji kamini

Ležalni kamini so običajno sestavljeni iz dveh delov – iz višjega dela (kurišča) in nižjega dela (ležišča). Naslon ležišča je lahko ogrevan ali pa tudi ne. Takšna vrsta notranjega kamina je primerna za vse, ki imate veliko prostora. Ležanje in sedenje na ogrevanem ležišču sta zelo prijetna, saj nas prevevajo občutki domačnosti, ugodja in topline. Ležalni kamini so primerni za ogrevanje večjega števila prostorov, saj imajo zelo dober izkoristek, prav tako pa učinkovito zadržijo toploto in jo oddajajo še kar nekaj ur po prenehanju kurjenja. Kot taki so optimalna rešitev za stalno ogrevanje prostorov. 

Za več informacij obiščite spletno stran podjetja Peči Keramika d.o.o..

 

 

Peči Keramika d.o.o. | Kamini, kamini na drva, notranji kamin – povezave na našo stran:

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
VPRAŠAJTE NAS
B2C
Naslov
Podbevškova 18
8000 Novo mesto
Spletna stran
E-pošta
07 39 35 750
07 39 35 765
Seznam fraz
Kamini, Kamini na drva, Notranji kamin
ZEMLJEVID