Lončene peči kot najcenejši način ogrevanja

Lončene peči so vrste peči, ki imajo sposobnost akumulacije toplote. To pomeni, da oddajajo toploto tudi po prenehanju kurjenja, kar pa v današnjem času veliko pomeni, da lahko nekaj privarčujemo. Lončene keramične peči na drva so eden od najcenejših načinov ogrevanja, saj porabijo izredno malo drv. Med varčne peči lahko prištejemo tudi krušne ali kmečke peči, pizza peči ter nekatere prenosne peči.


Lončene peči so namenjene izključno za ogrevanje, saj lahko ogrevajo tudi več prostorov hkrati. Prav ta vrsta keramične peči ponese vaš prostor v svet topline.


Kmečke peči so simbol podeželja

Lončene kmečke peči so značilne predvsem za podeželje. Kmečke ali krušne peči, od nekdaj veljajo za središče doma naših babic in dedkov, saj so bile namenjene tako peki kot ogrevanju prostora. Kdo se rad ne spominja dobrot naših babic prav iz krušne peči.


Med kmečke peči ali krušne peči sodijo tudi pizza peči, ki pa so namenjene samo peki. Pizza peči so zgolj za gostinsko uporabo in so danes, v lokalih, vedno bolj priljubljene.


Keramične pečnice za bogat videz vaše peči

Tako lončene peči kot tudi kmečke peči oziroma krušne peči, sestavljajo keramične pečnice raznih oblik, barv in velikosti. Peči keramika Novo mesto jih izdeluje po željah in idejah kupcev. Vrste peči, ki jih ponujamo, so primerne in prilagojene vsakemu prostoru. Če želite imeti kvalitetno toploto izberite lončene peči iz naše ponudbe, če pa se želite še okrepčati pa vam ponujamo pestro ponudbo za tradicionalne kmečke peči.


Lončene peči in kmečke peči v salonu Peči keramika Novo mesto: