Kaminske peči na drva prinašajo nižje stroške ogrevanja

Sodobne kaminske peči so za razliko od nekoliko starejših izdelane tako, da pridobivanje toplote poteka učinkovito in okolju prijazno. Eden najcenejših načinov ogrevanja je vsekakor ogrevanje s pečmi na trda goriva oziroma na les in lesno biomaso, saj jih odlikujejo mnoge pozitivne lastnosti, kot so čudovit dizajn, velik prihranek pri stroških ogrevanja, toplina ognja v prostoru, pa tudi uporaba uporabniku in okolju prijaznega goriva.

Kaminske pečiLes in lesna biomasa zato vse bolj nadomeščata kurilno olje. Še zlasti so priljubljeni lesni peleti, ki so precej cenejši od kurilnega olja, zato bomo z njimi občutno zmanjšali stroške ogrevanja. Poleg tega velja les za okolju prijazen, predvsem pa obnovljiv in cenovno razmeroma ugoden energetski vir. Dodatne prednosti so tudi maksimalni toplotni učinek, čisto izgorevanje in minimalna emisija škodljivih snovi v ozračje.

Kaminske peči na drva se med seboj razlikujejo po toplotni moči, obliki, dimenziji, vrsti obloge za kamin in tudi nekaterih drugih lastnostih. Vsem pa je skupno to, da lahko ogenj v kurišču opazujemo skozi velika steklena vrata.

V osnovi so kaminske peči na drva opremljene z zalogovnikom za drva in/ali pelete in vso potrebno avtomatiko za samodejno delovanje, ki zagotavlja varčno delovanje in kar največje udobje. Kaminska peč na drva je primerna za dodatno ogrevanje bivalnih prostorov, še posebej pa je njena uporaba priljubljena v počitniških objektih. Tudi v teh prostorih bodo kaminske peči na drva zagotovile učinkovito in okolju prijazno pridobivanje toplote. Za še več prihranka pa lahko kaminske peči na drva ali pelete priključimo na centralno ogrevanje in tako poleg prostorov ogrevamo tudi sanitarno vodo.

PONUDBA KAMINSKIH PEČI

Ceniki kaminskih peči na spletni strani

Kaminske peči na drvaKaminska peč na trda goriva predstavlja cenovno zelo ugoden nakup, o čemer vas lahko prepričajo tudi naši ceniki. Že res, da je cena nekoliko višja od kaminske peči na kurilno olje ali plin, vendar se nam bo investicija po zaslugi manjše porabe kuriva zelo hitro povrnila, še zlasti če uporabljamo pelete, ki so občutno cenejši od kurilnega olja.

Kaminska peč na drva je zato več kot samo varčna odločitev - je naložba v prihodnost. Kaminske peči v prvi vrsti zagotavljajo prijetno in funkcionalno ogrevanje vašega doma, opazovanje plamenov pa v prostoru pričara prav posebno vzdušje. Ceniki posameznih peči so vam na voljo na naši spletni strani.

Peči keramika Novo mesto | Kaminske peči, kaminske peči na drva, kaminske peči ceniki -povezave do naše spletne strani: