Kaminski vložek predstavlja jedro kamina

Vrhunski kaminski vložki za notranje kamine

Notranji kamini so zelo priljubljen način ogrevanja v samostojnih hišah in počitniških hišicah. Odlično se obnesejo v prehodnem obdobju, ko si želimo ogrevati samo posamezni bivalni prostor, kjer se dlje zadržujemo. Za svoje delovanje ne potrebujejo električne energije, zato boste imeti tudi v primeru izpada zagotovljeno toplino v vašem domu. Kamini na drva in pelete v tem trenutku predstavljajo precej cenejši vir ogrevanja kot kurilno olje ali plin. In ne nazadnje, kaminski vložki za kamin bodo v vaše stanovanje prinesli prijetno prasketanje in migetanje ognja, ki nam prikličeta nostalgične spomine na romantično preteklost.

Vrste kaminskih vložkov

Kaminski vložekKaminski vložki so lahko toplozračni, toplovodni ali pa akumulacijski. Pri toplozračnih kaminskih vložkih se prostor ogreva s konvekcijo zraka. Zrak kroži med notranjostjo kaminskega vložka in prostorom skozi zračnike in se na ta način ogreva.

Toplovodni kaminski vložki se lahko povežejo s centralnim ogrevanjem in na ta način segrevajo vodo in radiatorje. Pri akumulacijskih kaminih se prostor segreva preko sevanja oboda kamina, kjer se toplota med gorenjem ognja akumulira in nato z zamikom oddaja v prostor.

Kaminski vložki za notranje kamine morajo biti izdelani iz kakovostnih materialov in ustrezati strogim toplotno-tehničnim, ekološkim, varnostnim in estetskim zahtevam. Vrhunski kaminski vložki podjetja ustrezajo vsem normativom in se poleg tega ponašajo z izrednim energijskim izkoristkom. Kurjenje v njih bo povsem enostavno in varno, toploto pa začnejo oddajati že v zelo kratkem času.

Nakup toplovodnih, akumulacijskih in toplozračnih kaminskih vložkov

Vabljeni k ogledu prospektov in cenikov za kaminske vložke na naši spletni strani. Nudimo vam kaminske vložke priznanih svetovnih proizvajalcev, ki imajo dolgo življenjsko dobo in so vam na voljo v številnih barvah, oblikah in dizajnih. Če ste v dvomih glede pravilne izbire kaminskega vložka za vašo konkretno situacijo, se obrnite na naše izkušene strokovnjake, ki vam bodo z veseljem pomagali s koristnimi nasveti.

Peči Keramika d.o.o. | Kaminski vložek podjetja Peči Keramika ima odličen energijski izkoristek - povezave na našo stran: