Kaminski vložek – kaminsko kurišče jedro kamina

Toplozračni kamniski vložki
Kaminski vložek, imenovan tudi kaminsko kurišče, predstavlja jedro kamina in je idealna rešitev za vsakogar, ki si želi po svoji izbiri prilagoditi zasnovo in videz svojega kamina. Kaminske vložke delimo glede na namen uporabe, velikost, zasteklitev vrat in vrsto kuriva. Da pa bi kaminski vložek postal dovršena in učinkovita grelna naprava, potrebuje pravo oblogo. Ta mora biti izbrana in izvedena strokovno, saj je od nje odvisna moč kamina in tudi njegova življenjska doba. Z izbiro primernega vložka omogočimo ugodnejše, bolj udobno in tudi varnejše ogrevanje. V nasprotnem primeru imamo lahko opravka z neučinkovito ali celo nevarno grelno napravo.

Notranji kamin predstavlja pravo rešitev za vse, ki si želite zanesljivo in cenovno ugodno ogrevanje. Še zlasti je priljubljen kamin na drva in pelete, ki v prostoru pričara posebno vzdušje, ki ga lahko ponudi le ogenj. Poleg tega pa les velja za okolju prijazno kurivo. Za kurjenje lahko uporabljamo lesena polena ali pelete – lesene palčke, stisnjene pod visokim tlakom. Notranji kamin na drva in pelete lahko poleg ogrevanja vašega doma poskrbi tudi za pripravo tople sanitarne vode. Le na sistem sistem centralnega ogrevanja ga je treba priključiti.

 

Kaminska obloga določa način ogrevanja

Kamin na drva in peleteOd kaminske obloge je odvisen tudi način ogrevanja. Ločimo toplozračni, akumulacijski in toplovodni kamin na drva in pelete. Toplozračni kamin na drva in pelete sestavljata kaminski vložek in obloga sistema dimovodnih cevi in toplozračnih rešetk z regulacijo ali brez nje. Obloga toplozračnega kamina je praviloma izdelana iz naravnih materialov, ki ne akumulirajo toplote, kot so predvsem kamen, železo, plinobeton (siporeks) ali mavčne plošče. Kaminski vložek s sevanjem toplega zraka poskrbi za kakovostno in hitro ogrevanje prostorov, saj lahko prostor ogreje prej kot v eni uri. Žal pa toplozračni kaminski vložki na drva nimajo velike akumulacijske sposobnosti in se po končanem kurjenju že po uri ali dveh ohladijo. Zato najbolj pridejo prav v prostorih, ki jih je treba segreti na hitro. Medtem pa se akumulacijski kaminski vložki ponašajo s tem, da prostor ogrevajo še več ur po končanem kurjenju.

V zadnjih letih so se pojavili novi, visokotehnološki materiali vrhunske kakovosti. Kaminski vložek lahko tako obzidamo tudi pečarskimi in litimi šamoti ali pa s kaminbau ploščami, ki pravzaprav predstavljajo kombinacijo pečarskega in litega šamota.

Izberite kaminski vložek in kaminsko oblogo po svoji meri in uživajte ob prijetni toploti, ki vam jo lahko ponudi le toplozračni kamin na drva in pelete.

 

 

Peči keramika Novo mesto | Kaminski vložek, kamin na drva in pelete, toplozračni kaminski vložki - povezave do naše spletne strani:

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
VPRAŠAJTE NAS
B2C
Naslov
Podbevškova 18
8000 Novo mesto
Spletna stran
E-pošta
07 39 35 750
07 39 35 765
Seznam fraz
kaminski vložek, kamin na drva in pelete, toplozračni kaminski vložki
ZEMLJEVID