Kamini – notranji kamin na drva za toplo in prijetno ogrevanje vašega doma

 

Kamini predstavljajo odlično rešitev za res prijetno in toplo ozračje, predvsem pa za funkcionalno ogrevanje vašega doma. Posedanje pred zakurjenim kaminom, opazovanje igre plamenov in poslušanje pomirjujočega prasketanja ognja je lahko res sproščujoče početje. Obenem pa je spomladi oz. jeseni notranji kamin lahko tudi edini vir ogrevanja, ki ga boste potrebovali.
Za kurjenje v kaminih se navadno uporabljajo plin, les in lesni produkti, na primer peleti. Ker uporaba lesa kot kuriva velja za ugodno in okolju prijazno izbiro, so kamini na drva še vedno priljubljena izbira marsikaterega gospodinjstva. Dodatne prednosti ogrevanja na drva so tudi maksimalni toplotni učinek, čisto izgorevanje in minimalna emisija škodljivih snovi v ozračje. Les vsebuje energijo sonca, ki jo shranjuje med svojo rastjo. Ko kurite les, sproščate to energijo nazaj v okolje.

 

Toplovodni, toplozračni in akumulacijski kamini na drva

Notranji kaminiGlede na način ogrevanja kamine delimo na akumulacijske, toplovodne in toplozračne. Toplozračni kamini na drva bodo poskrbeli za kakovostno in hitro ogrevanje prostorov, saj lahko celoten prostor ogrejejo prej kot v eni uri. Z naravnim kroženjem zraka toplozračni notranji kamin ogreva tako glavni prostor kot tudi sosednje prostore. Praviloma so sestavljeni iz kaminskega kurišča (vložka), kaminske obloge iz pečnic ali drugega mineralnega materiala s sposobnostjo akumulacije toplote ter sistema regulacijskih zračnikov (kanalov) za funkcionalno ogrevanje. Kaminska obloga je drugi in hkrati končni korak pri videzu vašega kamina. Kaminu da njegovo podobo in prostor naredi domač in udoben. Kaminske obloge ne smejo biti iz plinobetona, betona ali kamna, saj so to materiali, ki ne akumulirajo toplote.
 

Žal pa toplozračni kamini na drva nimajo velike akumulacijske sposobnosti in se po končanem kurjenju že po uri ali dveh ohladijo. Zato najbolj pridejo prav v prostorih, ki jih je treba segreti na hitro. Za razliko od toplozračnih se akumulacijski notranji kamini ponašajo s tem, da lahko prostor ogrevajo še več ur po končanem kurjenju. Termo kamin pa se od navedenih razlikuje po tem, da za ogrevanje izrablja moč vode.

Notranji kamin lahko priključite tudi na centralno ogrevanje in zagotovite centralno pripravo toplote in hkrati pripravo sanitarne vode. To bo pripomoglo k še večjemu udobju in bolj ekonomičnemu ogrevanju vašega doma.

 

 

Peči keramika Novo mesto | Kamini, kamini na drva, notranji kamin - povezave do naše spletne strani:

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
VPRAŠAJTE NAS
B2C
Naslov
Podbevškova 18
8000 Novo mesto
Spletna stran
E-pošta
07 39 35 750
07 39 35 765
Seznam fraz
kamini, kamini na drva, notranji kamin
ZEMLJEVID