Toplozračni kamini – prednosti

Toplozračni kamini nudijo neposreden pogled na ogenj. Kaminska kurišča so sestavni vgradni del tovrstnih kaminov. Toplozračni kamini imajo obloge iz naravnih materialov, ki ne akumulirajo toplote. Toplozračni kamini prostor hitro ogrejejo in se po izklopu tudi hitro ohladijo kar zagotavlja ekonomično ogrevanje. Poleg tega Toplozračni kamini omogočajo ogrevanje več prostorov hkrati kar je še dodaten indikator za ekonomično ogrevanje. Tovrstni kamini so tako primerni za večje prostore ali stanovanjske objekte.


Toplozračni kamin – delovanje

Za brezhibno delovanje toplozračni kamin potrebuje dimnik oziroma dimovodni kanal. Toplozračni kamini morajo biti priključeni na dimnike iz nerjavečega jekla ali keramike. Za toplozračni kamin je potrebno tudi dovajanje svežega izgorevalnega zraka od zunaj, predvsem pri kuriščih z večjo močjo in kuriščih, pri katerih je možna uporaba tudi pri odprtih vratcih.


Lastnosti toplozračne peči

Toplozračne peči so primernejše za hitro segrevanje prostora in manj za stalno obliko gretja saj njihova poraba ne velja ravno za ekonomično. Ogrevanje na ta način naj bo torej le začasna rešitev. Toplozračno ogrevanje je tudi dobro dodatno ogrevanje v kombinaciji z drugimi načini gretja. Sestavni del toplozračne peči so med drugim tudi toplozračni kaminski vložki. Toplozračne peči ravno tako kot kaminska kurišča lahko stranka z upoštevanjem izdelovalca oblikuje po svojih željah. Ravno tako so lahko individualno oblikovani toplozračni kamin, zidani kamini, akumulacijski kamini in ležalni kamini.


Ekonomično ogrevanje za vsak dom

Pravilna izbira načina gretja prostorov je pomembna odločitev vsake ekonomično naravnane stavbe. Za ekonomično ogrevanje velja preudarno razmisliti in se posvetovati s strokovnjaki glede pravilne izbire grelne naprave. Kakovostne toplozračne peči z vgrajenimi toplozračni kaminski vložki ali toplozračni kamin, strokovno nameščeni in vzdrževani, zagotavljajo  ekonomično ogrevanje in zanesljivo toplino vsakega doma.


Peči keramika | Toplozračni kamini povezave do naše spletne strani:
VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
VPRAŠAJTE NAS
B2C
Naslov
Podbevškova 18
8000 Novo mesto
Spletna stran
E-pošta
07 39 35 750
07 39 35 765
Seznam fraz
Toplozračni kamini, ekonomično ogrevanje, toplozračne peči, toplozračni kamin, toplozračni kaminski vložki
ZEMLJEVID