Pošlji povpraševanje

Keramične ploščice za teraso odlikujejo vrhunske lastnosti

Ploščice za teraso odlično poživijo zunanje prostore, zmanjšajo stroške čiščenja ter domu nudijo prednosti dolgotrajnih, vzdržljivih talnih oblog. Keramične ploščice za teraso imajo čar, ki ga je težko spregledati. Zaznamovale so stare civilizacije, mnoge Egipčanske in Italijanske kulturne znamenitosti pa brez njihove pestre barvne palete ne bi bile tako prepoznavne.

Dobro izbrana talna keramika za terase je eden izmed najpomembnejših elementov pri oblikovanju zunanjega prostora. Uporabniku dopušča več barvnih in oblikovnih možnosti, s pomočjo katerih lahko popestri dolgočasne zunanje površine, doda pridih drugih kultur ali le brezhibno poveže teraso z vrtom.

Med najbolj priljubljenimi so zunanje keramične ploščice z urbanim videzom betona. Kombinacija sodobnega, elegantnega in praktičnega se docela zlije z naravo ter poskrbi za idealno ravnovesje med naravo in okolico. Ploščice so bile zasnovane z mislijo na trajnost. Ponašajo se z izrednimi lastnostmi, so trdnejše, močnejše in vzdržljivejše.

Skozi natančen proces izdelave ploščice ter z žganjem pri višjih temperaturah pridobijo vrhunske mehanske lastnosti, kot so odpornost proti zmrzali, obrabi ter poškodbam. Kljub temu da so nenehno izpostavljene raznovrstnim vremenskim spremembam in nečistočam, so preproste za vzdrževanje, njihova zasnova pa preprečuje vpijanje in zadrževanje vode ter s tem morebitne zdrse.

Keramične ploščice v zadnjih nekaj letih uspešno brišejo meje med notranjimi in zunanjimi prostori. Vse več naročnikov se namreč odloči za polaganje enakih ploščic, s čimer optično povečajo prostore.

Kako položiti ploščice za teraso in na kaj je treba pri tem paziti

Keramične ploščice za teraso ne potrebujejo prav posebne podlage, saj se lahko polagajo na vse vrste ravnih, čistih in suhih podlag. Polaganje talne keramike za terase se začne z izravnavo podlage, meritvami ter načrtom za razporeditev ploščic po prostoru, ki je na voljo.

Da bi bile zunanje keramične ploščice ustrezno položene, je pri meritvah treba upoštevati odpadni material, zato je dobro kupiti nekoliko več ploščic. Najlažje jih je položiti vzporedno s steno, toda če imate več izkušenj ali ste za polaganje najeli usposobljene strokovnjake, imate vrsto možnosti izbire.

Za bolj živahen, ne-tradicionalen videz lahko keramične ploščice za teraso položite diagonalno. Pri tem je treba upoštevati le, da takšno polaganje proizvede več odpadnega materiala.

Ko so ploščice razporejene, je čas za nanos in razporeditev lepila, na katerega so položene ploščice. Lepilo naj bo izbrano glede na ploščice, ki se polagajo. Pri razporeditvi ploščic so v izjemno pomoč distančniki, ki skrbijo za enakomeren razmik.

Ploščice za teraso je treba pri polaganju na rahlo pritisniti ob tla, ter jih minimalno potolči z gumijastim kladivom. Ko se lepilo posuši, sledi fugiranje ploščic, pri čemer je treba paziti, da se vse fuge ustrezno zapolnjene.

Če v polaganju ploščic niste vešči, je najbolje najeti usposobljene strokovnjake, ki vam bodo ploščice kakovostno položili in vam zagotovili njihovo dolgo življenjsko dobo.