Pošlji povpraševanje

Nasveti za čiščenje usnjene sedežne garniture

Odstranjevanja madežev z usnjene sedežne garniture se moramo lotiti previdno, sicer lahko povzročimo precej več škode kot koristi ...

Prva izbira naj bo suho čiščenje usnjene sedežne garniture

Manjših in manj trdovratnih madežev na usnjeni sedežni garnituri se je najbolj priporočljivo lotiti s suho krpo, po potrebi pa lahko uporabite še malce milnice. Pri drgnjenju ne bodite grobi, ampak čim bolj potrpežljivi.

Kako čistiti sedežno garnituroUporaba potrjenih čistil, ko je to nujno

V primeru, da suho čiščenje usnjene sedežne garniture ne bo dalo želenih rezultatov, boste morali poseči po čistilu. Pri tem morate paziti, da uporabljate le čistila, namenjena posebej za usnje oziroma za usnjene sedežne garniture, ki morajo biti opremljena z ustreznim certifikatom. Še posebej bodite pozorni na to, da čistilo ne vsebuje alkohola ali acetona, saj lahko sicer pride do poškodbe materiala. Priporočamo vam, da čistilo najprej preizkusite na nekoliko bolj skritem delu usnjene sedežne garniture in počakate nekaj minut, da se prepričate, kakšen je rezultat. Šele nato se lotite celotne usnjene sedežne garnitur oziroma bolj izpostavljenih mest.

PREVERITE PESTRO PONUDBO NAŠIH SEDEŽNIH GARNITUR

Redno vzdrževanje

Z rednim vzdrževanjem in ustvarjanjem optimalnih pogojev lahko občutno podaljšate življenjsko dobo svoje usnjene sedežne garniture. Priporočljivo je, da usnjena sedežna garnitura ni postavljena preblizu vira toplote (radiatorji ipd.) in da zrak v prostoru, kjer imate svojo usnjeno sedežno garnituro, ni presuh. Poleg tega pa ustrezno vzdrževanje vključuje tudi redne premaze z zaščitno kremo (minimalno enkrat na leto), s čimer poskrbimo, da usnje ostane mehko.