Pošlji povpraševanje

Počivalniki namenjeni udobnemu počitku

Pri izbiri oblazinjenega pohištva za dnevno sobo, kamor sodijo sedežne garniture, zofe in počivalniki, moramo v prvi vrsti misliti na kakovost. Pohištvo je pametno prej preizkusiti in ne kupovati tistega, kar je v nekem trenutku moderno. Moderno namreč še ne pomeni, da je tudi bolj udobno. Prav udobje pa je tisto, kar nam v prvi vrsti morajo nuditi počivalniki.

Počivalniki ali naslanjači, pogovorno temu kosu pohištva rečemo tudi fotelj, so malo širši, udobni, največkrat oblazinjeni stoli z visokim hrbtnim naslonom in malo večjim naklonom, ki omogoča udoben počitek, morda tudi krajši spanec. Medtem ko nekateri počivalnike uporabljajo za branje, gledanje televizije, počivanje ali sprostitev, pa drugim počivalniki za dnevno sobo predstavljajo tudi obogatitev bivalnega prostora. Večina počivalnikov ima še dodaten ali vgrajen podnožnik, namesto katerega pa lahko uporabimo tudi tabure.

Tabureji in stolčki dnevne sobe predstavljajo pomemben dodaten element sedežne garniture, ki zavzamejo malo prostora. Tabure lahko uporabimo tudi v predsobi kot stolček, na katerega lahko sedemo med obuvanjem čevljev. Tabureji so zelo praktični, obenem pa so lep dodatek v dnevni sobi, saj so na voljo v najrazličnejših barvnih kombinacijah, materialih in oblikah.

Počivalniki za dnevno sobo - izbira odvisna od zasnove prostora

Počivalniki za dnevno soboIzbira počivalnika in njegova umestitev v dnevno sobo sta odvisni predvsem od razpoložljivega prostora. Preprost in bolj umirjen ambient bomo najlažje dosegli, če bodo tako sedežna garnitura kot počivalniki (fotelj) in tabureji v enaki oblikovni liniji in materialih. Za bolj živahen ambient pa predlagamo, da so počivalniki samostojen kos pohištva, ki je lahko tudi čisto drugačen od sedežne garniture, tako po obliki kot po barvi in materialu. Posebni počivalniki za dnevno sobo bodo prostoru dali osebni pečat.
Počivalniki v kombinaciji s taburejem, ki s svojo ergonomijo omogočajo udobno poležavanje ob gledanju televizije ali poslušanju glasbe, so najpogostejša izbira. Nekateri pa se raje odločijo za bralne fotelje. Ti imajo naslonjala za roke nekoliko višje, tako da nanje naslonimo komolčni del, kar omogoča nemoteno branje.
Počivalniki za dnevno sobo so odlična izbira za dodaten sedež v vaši dnevni sobi. Vse pogosteje pa jih najdemo tudi v podjetjih, kjer s počivalniki opremljajo avle, čakalnice in pisarne vodstvenih delavcev.

Ne čakajte, da vas telo opozori na prepotreben počitek. Po napornem dnevu si privoščite sprostitev s počivalniki Grošelj, ki bodo vaše telo objeli z udobjem.

Vabljeni na našo spletno stran!

Grošelj | Počivalniki za dnevno sobo - povezave do naše spletne strani: