Gorenje+ čiščenje pečice brez uporabe čistila

Čiščenje pečice še nikoli ni bilo tako enostavno in okolju prijazno. Naše podjetje Gorenje+ pri razvoju upošteva najvišje okoljske standarde, tudi ko gre za čiščenje vaše pečice. V naši ponudbi lahko izbirate med vrhunskimi pečicami: vgradna pečica Gorenje+ za najboljšo kuho in peko!


Gorenje+ čiščenje pečice je lahko tako preprosto in predvsem varno

Čiščenje pečice je zaradi pogoste peke jedi, ki puščajo na površju notranjosti pečice mastne madeže, potrebno redno izvajati. Zaradi same oblike in nedostopnosti določenih delov pečice samo notranje čiščenje pečice nikoli ni bilo preveč enostavno opravilo in je zaradi tega bil pogosto potreben servis. Profesionalna čistila ali razpršila za pečice so bila v boju s trdovratno maščobo sicer res precej učinkovita, toda za kakšno ceno? Ali ste kdaj prebrali seznam sestavin na čistilu za čiščenje pečice? Če niste, smo v našem podjetju Gorenje+ to storili mi namesto vas in se odločili, da čistila ne bodo več zastrupljala ozračja v naših hišah. Čistila za pečico namreč vsebujejo veliko zdravju nevarnih snovi, tako za vaše otroke, domače ljubljenčke in tudi za vas. Nekatera čistila in razpršila so celo tako močna, da lahko poškodujejo določene dele vaše pečice. V našem podjetju so se strokovnjaki dolgo ukvarjali s tem problemom in ugotovili, da so profesionalna čistila povsem nepotrebna in da je dovolj le uporaba vode in funkcije Cleaning+.

Čiščenje pečice z vodo - čiščenje pečice s funkcijo Cleaning+

Čiščenje pečice z vodo Cleaning+ je zelo enostaven in vašemu domu, bližnjim in okolju prijazen postopek. Že sama notranjost pečic, ki je prevlečena z EcoClean emajlom, ki je gladek material, brez por, ki bi lovile maščobo, preprečuje, da bi se mast oprijela in zapekla na stene pečice in tako nam je čiščenje pečice s funkcijo Cleaning+ precej olajšano. Emajl je sicer steklo z dodanimi barvili, vendar za njegovo čiščenje čistilo za steklo le ni primerno. Vse, kar je potrebno narediti, je, da v pekač zlijemo pol litra vode, pečico prižgemo na 70° stopinj in jo pol ure segrevamo. Pri segrevanju nastane vlaga, zaradi katere se umazanija, obloge maščob na stenah pečice zmehčajo in na koncu lahko pečico samo še obrišemo z mehko krpo. Za čiščenje pečice je funkcija Cleaning+ najboljša izbira!

Čiščenje pečice - čiščenje sten in vrat brez uporabe čistila

Čiščenje pečice v notranjosti bo poenostavljeno, saj imajo naše pečice vgrajene tudi Easy clean vložke, na stranicah in zadnji steni pečice, ki jih lahko snamemo in očistimo v pomivalnem stroju. Na takih vložkih se ne sme uporabljati čistila za pečice. Čiščenje pečice vam bo šlo še lažje od rok, če boste sneli vrata pečice. Pri uporabi in čiščenju pečice vedno upoštevajte priložena navodila Gorenje+. Izberite Cleaning+ pečice!

Čiščenje pečice - samočistilne pirolitične pečice

Čiščenje pečice je z najnovejšim sistemom PyrolyseSupreme kar najbolj poenostavljeno. Pri tej najnovejši tehnološki rešitvi iz oddelka bela tehika Gorenje+, je potrebno pečico greti na 500° uro in pol (ali 180 minut, če je pečica zelo umazana), pri čemer ostanki maščobe zoglenijo. Uporaba čistila z zelo strupenimi snovmi je tako povsem nepotrebna, prav tako so nepotrebna še bolj strupena profesionalna čistila. Zooglene ostanke preprosto očistimo z mehko vlažno krpo. Pri normalni uporabi je čiščenje pečice potrebno na dva do tri mesece.


Gorenje+ | Čiščenje pečice Cleaning+ brez čistila, povezave do naše spletne strani: