moderne sedežne garniture (dvosed)

Moderna kotna sedežna garnitura ima lahko vgrajenih več funkcij

Kotna sedežna garnitura je najpogostejša izbira postavitev, saj je primerna za majhne in velike prostore. Ima modularni sistem, kar pomeni, da je sestavljena iz več enakih delov, ki jih lahko po želji dodajamo ali odvzemamo. Ko se odločamo za nakup garniture, je potrebno razmisliti za kaj jo bomo rabili. V večsobnih stanovanjih ima kotna sedežna običajno samo eno funkcijo in to je prostor za počitek in za druženje s prijatelji ali družino. Nekateri se odločijo še za dodatno funkcijo ležišča, saj pride prav v primerih, ko želijo sorodniki ali prijatelji pri njih prenočiti. Izvlečno ležišče, ki je nameščeno v ogrodju kotne sedežne garniture je dovolj veliko za udoben spanec dveh oseb. Ležišče se hitro in enostavno postavi in pospravi. Pri nekaterih modelih kotnih sestavov imate možnost dodatnega pomožnega ležišča, ki ga dobite tako, da se globina sedišča poveča za 20 cm. Tako dobite 80 cm spalne površine, ki zadostuje za eno osebo. V majhnih enosobnih stanovanjih ali garsonjerah je funkcija ležišča nujna, saj se sedežna garnitura uporablja za sproščanje ter za vsakodnevno spanje.


Kotne sedežne garniture imajo lahko dodaten samostojen fotelj, ki ima funkcijo počivalnika

Moderne sedežne garniture imajo še druge funkcije, ki jih spremenijo v prijeten prostor za počitek in sprostitev. Funkcija relax nudi individualno nastavitev vzglavja in naslona za noge. Mehanizem, ki upravlja naslone je nameščen v ogrodje kotnega sestava. Relax funkcija se vgrajuje samo v končne elemente modernih sestavov, saj se tipke vgradijo v naslone za roke. Po dolgem delovnem dnevu je več kot prijetno sesti v udobno sedežno garnituro in si vzeti malo časa zase. Za dodatno udobje pa lahko poskrbi tudi vgrajen avdio sistem, ki se upravlja s pomočjo pametnih naprav. Udoben počitek in prijetna glasba nudita sprostitev, ki zelo dobro vpliva na telo in duha.

kotna sedežna garnitura / fotelj


Trosed, ki je del kotne sedežne garniture ima običajno vgrajeno izvlečno ležišče

Moderne garniture imajo ogrodje, ki je narejeno iz vezanega ter masivnega lesa in iverice. Hrbtni naslon in naslon za roke sta tapecirana s poliuretansko peno v različnih debelinah. Vzmetenje modernih sestavov so lahko elastični trakovi ali valovite vzmeti, ki so prekrite s poliuretansko peno. Za večje udobje in mehkobo je na poliuretansko peno dodana še plast sintetične vate. Oblazinjenje je prekrito s prevlekami, ki so lahko iz usnja, umetnega usnja, mikrotkanine, alkantare in ostalih tapetniških materialov. Usnje, ki ga uporabljamo je zelo kvalitetno, zato potrebuje minimalno vzdrževanje. Zadostuje redno čiščenje z vlažno krpo in občasen nanos negovalnega sredstva, ki nudi usnju zaščito proti madežem in bledenju ter mehkobo. Tkanine, ki se uporabljajo za moderne sedežne garniture so impregnirane s sredstvom, ki olajšuje čiščenje madežev. Za redno čiščenje se uporablja klasičen sesalec. V primeru običajnih madežev, se kotni sestav lahko očisti samo z vlažno krpo. V primeru trdovratnih madežev pa je potrebno uporabiti namensko čistilo. Pri madežih, ki se ne dajo očistiti na noben način ali pa pri poškodbi prevleke, imate možnost zamenjave obstoječe prevleke z novo. Izdelamo vam jo v kratkem času in iz istega materiala kot je vaša moderni sestav.


Kotno sedežno garnituro sestavlja tudi dvosed, ki je lahko tudi samostojen element

Usnjene moderne sedežne garniture v različnih postavitvah so primerne za različno velike prostore. Kotne postavitve so zelo univerzalne, zato jih lahko postavimo v sobe, kjer je na razpolago veliko ali malo prostora. Ker nudijo možnost razstavljanja in sestavljanja na različno velike dele, pomeni, da lahko dobimo sestav 3+2+1. Sedežne garniture trosedi se samostojno uporabljajo v majhnih stanovanjih, ker imajo dvojno funkcijo. Čez dan se uporabljajo kot prostor za počitek in druženje, ponoči se pa spremenijo v posteljo. Tudi sedežne garniture dvosedi imajo lahko vgrajeno ležišče. Je sicer malo manjše, ampak še vedno nudi dovolj spalnega prostora za eno ali dve osebi. Sedežne garniture fotelji pa imajo največkrat funkcijo počivalnikov. So samostojni elementi, ki so zelo estetski in praktični, nudijo pa veliko udobja.

PREVERITE AKCIJE SEDEŽNIH GARNITUR V OBLIKI TROSEDA