Varna finančna naložba

Naložba v žlahtne kovine postaja vedno pogostejša finančna naložba v svetu in tudi v Sloveniji, saj se zmeraj več ljudi zaveda njihove vrednosti. Naložba v srebro se priporoča, saj ga je vedno manj, medtem ko njegova cena raste. Srebro je mehka, bela, bleščeča in vsestransko uporabna žlahtna kovina za izdelavo kovancev, uporablja se v fotografiji, izdelovanju okrasnega nakita, srebrnega jedilnega pribora, baterij, je najboljši prevodnik toplote in elektrike, ima antimikrobne učinke ter je uporabno v elektroniki, elektrotehniki, medicini, v industriji in v drugih panogah. Uporabnost srebra skoraj ne pozna meja.


Žlahtne kovine

Med najbolj znane žlahtne kovine gotovo spadajo zlato, srebro, platina in paladij. Žlahtne kovine imajo že od nekdaj veliko vrednost, v preteklosti so bile uporabljene za plačilno sredstvo, medtem ko se dandanes čedalje pogosteje pojavljajo naložbe v srebro in druge žlahtne kovine kot oblika varne finančne naložbe, investicije in varčevanja. Naložba v srebro namreč pomeni neprimerno večjo varnost v primerjavi z naložbami v delnice ali sklade. Pri Elementumu je možen tudi nakup srebra brez DDV, kar nudi še dodatne ugodnosti.


Naložba v srebro kot varna finančna naložba

Naložba v srebro pomeni inovativno obliko investiranja in ima po ocenah strokovnjakov večji potencial rasti kot naložbe v druge žlahtne kovine. V kolikor si to lahko privoščimo, se priporoča nakup večjih palic, saj omogoča večji nakup tudi do 10 % boljšo nabavno ceno, s čimer se vrednost vaše finančne naložbe poveča.
Naložba v žlahtne kovine se splača tudi zaradi tega, ker so fizične osebe opravičene davka na dobiček ob prodaji.


Unča srebra

Srebro je navadno merjeno v unčah. Koliko je unča srebra? 1 unča srebra je enaka 31, 1035 gramom. Cene za žlahtne kovine se na borzi vsakodnevno spreminjajo, zato vam bodo pri vaših finančnih naložbah najbolje svetovali naši svetovalci.

Nakup srebra brez DDV
Nakup srebra brez DDV

Cene za unčo srebra nihajo glede na trenutno stanje na borzi. V kolikor vas naložba v srebro zanima, priporočamo, da nas kontaktirate. Povezali vas bomo z vašim osebnim svetovalcem, ki vam bo ponudil informacije o zadnji ceni unče srebra, dnevne, mesečne, polletne, letne, 5- letne, 10- letne cene srebra na borzi pa lahko spremljate tudi na naši spletni strani.


Ker želimo biti inovativni, smo pri Elementumu prvi v Sloveniji, ki vam omogočamo tudi nakup srebra brez DDV, kar pomeni, da dobite unčo srebra po nižji ceni oziroma več srebra za isti vložek. Nakup srebra brez DDV je zaenkrat primeren za malo večje investitorje in je možen zaradi dogovora s Švico.


Naložba v srebro, ali v druge žlahtne kovine, pomeni varno in dolgoročno finančno naložbo v lastno prihodnost. Ne dovolite se presenetiti, poskrbite za varno prihodnost že danes!

Elementum | naložba v srebro, finančne naložbe, unča srebra, nakup srebra brez DDV, žlahtna kovina - povezave do naše spletne strani: