Dobra finančna naložba je nakup srebra

Dandanes se pojavlja vedno več vprašanj, kako čim bolj varno naložiti svoja sredstva. Za dolgoročno stabilnost priporočamo nakup srebra.


Naložbeno srebro že od nekdaj slovi kot priznano plačilno sredstvo, v zadnjem času pa je postalo srebro predvsem pomembno v industriji ter kot kovina za izdelavo okrasnih izdelkov. Ker ga je vedno manj, a je hkrati tudi vedno pomembnejše za industrijske namene, dobiva naložben nakup srebra vedno večjo vrednost.


Lastnosti srebra

Srebro je plemenita kovina s kemijskim simbolom »Ag«. Nekatere lastnosti srebra:

 • srebro je zelo upogljiva kovina, kar pomeni, da je zelo enostavno za oblikovanje,
 • ima svetleč belo-kovinski lesk, zaradi česar je zelo zaželeno pri oblikovanju nakita in okrasnih izdelkov,
 • srebro je stabilno na zraku in vodi, kar poleg estetike še poudarja njegovo vrednost pri oblikovanju nakita in kovancev,
 • srebro ima največ toplotne in električne prevodnosti med vsemi kovinami, ima antimikrobne lastnosti, zaradi česar je vsestransko uporaben material v industriji, medicini in zobozdravstvu,
 • srebro ima še številne druge pomembne lastnosti (pomeni realni denar, je hranilec vrednosti, ohranja kupno moč, ščiti pred inflacijo ipd.), zaradi česar je nakup srebra med ljudmi vedno pogostejši.

Srebro - naložbena vrednost

Eden izmed največjih razlogov za nakup srebra je njegova razpoložljivost. Srebra je vedno manj, njegova uporabnost narašča, kar pomeni, da se pričakuje rast vrednosti naložbenemu srebru. V svetu se ocenjuje, da je trenutno na voljo približno milijarda do tri milijarde unč srebra v vseh oblikah (srebrne palice, nakit, jedilni pribor ...).
Nakup srebra priporočamo tudi, ker je trenutno veliko bolj podcenjeno kot zlato, a ima zelo velik potencial rasti. Njegova uporabnost narašča, medtem kot se zlato kopiči.


Nakup srebra brez DDVNaložbeno srebro brez DDV

Pri naložbenem srebru je potrebno ob nakupu plačati 20 % DDV, smo pa edini v Sloveniji, ki nudimo možnost nakup srebra brez ddv. Zaradi dogovora s Švico je samo pri Elementumu možen nakup srebra brez ddv v primeru večje naložbe. Za nakup srebra brez ddv je potrebno kupiti 15.000 g veliko palico, vendar razvijamo tudi srebrnike, ki bodo dostopni širši javnosti.


Kje kupiti srebro?

Če se sprašujete, kje kupiti srebro, vam ni potrebno pogledati daleč. Razlogov za nakup srebra pri Elementumu je veliko:

 • ob nakup srebra prejmete naložbene palice kovnice Umicore, ki imajo najstarejši status dobre dobave ('good delivery') v Evropi,
 • pri Elementumu s svojimi finančnimi svetovalci skrbimo za splošno finančno osveščanje in informiranje,
 • na voljo smo vam tudi izven uradnega delovnega časa,
 • enkrat na leto organiziramo'Kongres plemenitih kovin in surovin', na katerem dobite informacije neposredno od najbolj priznanih finančnih analitikov in poznavalcev naložbenega srebra in zlata na svetu,
 • ponujamo široko izbiro produktov in storitev,
 • če ne veste kje kupiti srebro, nas kontaktirajte in pomagali vam bomo pri vaši odločitvi
 • ponujamo možnost manjšega nakupa srebra, tudi v obliki srebrnikov, ter večji nakup srebra brez ddv v Švici.

Elementum - povezave do naše spletne strani: