Inox montažni dimniki so lahko izjemno praktična rešitev

Inox dimniki predstavljajo pomembno inovacijo na področju sestavnih elementov ogrevalnih sistemov. Gre namreč za material, ki je odporen na najrazličnejše negativne dejavnike, kot so vlažno okolje, kisline, temperaturna nihanja ipd., zato so inox dimniki znani po svoji izjemni življenjski dobi in učinkovitosti.

Zakaj oziroma kdaj je inox montažni dimnik prava izbira?

Zidanje dimnika je bilo v preteklosti precej zamudno opravilo, kar pa se je na srečo spremenilo. Postavitev dimnika je dandanes možna v zelo kratkem času, še posebej, če se odločite za inox montažni (troslojni) dimnik, ki postaja vse bolj priljubljena rešitev pri novogradnjah. To so t. i. zunanji inox dimniki, ki so primerni takrat, ko dimnika ni znotraj objekta. Zunanji inox dimniki se v tovrstnih primerih hitro in enostavno montirajo ob fasado. Hitra postavitev, ki jo omogoča inox montažni dimnik, je povezana s tem, da temelj ni potreben, prav tako pa troslojni inox dimnik ne potrebuje dodate izolacije. Montažni inox dimniki so kompatibilni z različnimi vrstami goriv in enostavni za vzdrževanje.

PRIMER FASADNEGA INOX DIMNIKA

Inox dimniki DimontInox montažni dimniki

Inox dimniki oziroma tuljave primerne tudi za sanacijo starih dimnikov

V primeru novogradenj se zdijo inox dimniki v različnih izvedbah skorajda samoumevna izbira - kaj pa pri starejših objektih, kjer dimnik že obstaja, vendar ne deluje tako, kot bi moral? Prvi korak je vsekakor ocena obstoječega stanja, na podlagi katere se presodi, ali bi bilo popravilo dimnika sploh smotrno. Strokovno oceno za vas brezplačno pripravimo v podjetju Dimont in vam svetujemo glede nadaljnjih ukrepov. Če se odločite za obnovo obstoječega dimnika, to izvedemo s pomočjo enoslojne inox tuljave. Čas in zahtevnost sanacije sta odvisna predvsem od preseka obstoječe tuljave oziroma od tega, ali je potrebno dodatno prevrtavanje. V vsakem primeru pa se bomo potrudili, da bo delo opravljeno v najkrajšem možnem času. Sanacija starega dimnika z inox tuljavo je zagotovo ena najbolj učinkovitih in ugodnih rešitev.