Obnova starega dimnika - redno vzdrževanje dimnikov podaljša njihovo življenjsko dobo


Obnova dimnika ali celo zamenjava starega dimnika za novega, ki seveda vključuje tudi rušenje, je včasih sicer neizogibna, vendar lahko redno in profesionalno izvedeno vzdrževanje dimnikov občutno podaljša njihovo življenjsko dobo, posledično pa zmanjša vaše stroške.

NUDIMO TUDI DIMNIKE ZA KAMIN!


Vzdrževanje dimnikov - kdo, kdaj, zakaj


obnova dimnikaV prvi vrsti je redno vzdrževanje dimnikov seveda nujno z varnostnega vidika. Obvezno čiščenje je treba izvesti vsako leto, in sicer pred začetkom kurilne sezone. Svetujemo vam, da se odločite še za dodatne preglede dimnika izven predpisanih rokov, saj bo to zagotovo podaljšalo njegovo življenjsko dobo in vam prihranilo stroške, povezane z obnovo oziroma popravilom dimnika. Vzdrževanje dimnika lahko sicer poteka v nekoliko redkejših intervalih v primeru, da za ogrevanje uporabljate plinska goriva, vsekakor pa je delo najbolje prepustiti specializiranemu dimnikarskemu podjetju.Obnova dimnika ali gradnja novega?


Ugotovili ste, da vaš obstoječi dimnik ne opravlja več nalog, ki bi jih moral, s čimer je povezano tudi povečano tveganje za požar. Kako naprej? Prvi korak je strokoven ogled stanja in ocena, ali bi bila v vašem primeru smiselna sanacija dimnika. Cena tovrstnega posega je vsekakor precej nižja od kompletnega rušenja že obstoječega dimnika in izdelave novega. V podjetju Pilremag tako svojim strankam svetujemo, da dajo prednost obnovi starega dimnika, ko je to mogoče. Izjemen razvoj na področju iskanja inovativnih načinov za popravilo dimnika namreč omogoča izvrstne rezultate, tako v smislu varnosti in dolge življenjske dobe kot toplotnih izkoristkov.

Načini obnove starega dimnika


popravilo in obnova dimnikaMedtem ko se pri novogradnjah načeloma montirajo tako imenovani inox dimniki oziroma nerjaveči dimniki, pa je podobna rešitev prav tako na voljo v primeru, ko gre za obnovo dimnika. Tudi pri obnovi starega dimnika se namreč uporabljajo posebne inox cevi, enoslojne ali troslojne, ki dajejo primerljive rezultate. Cena sanacije dimnika se načeloma določa v vsakem primeru posebej, saj je odvisna od nekaterih specifik posamezne situacije. Pred pripravo predračuna in začetkom izvedbe del, torej obnove vašega starega dimnika, je tako nujno, da si strokovnjak ogleda, v kakšnem stanju je vaš obstoječi dimnik. Najbolje je, da pridobite nekaj različnih mnenj, saj boste tako najlažje primerjali kakovost in ceno posameznih ponudb.