Dimnik predstavlja pomemben del ogrevalnega sistema

Opečnati dimnikDimnik predstavlja ključni del vsakega ogrevalnega sistema. Služi odvajanju dimnih plinov iz kurišča v zrak, zraven tega pa mora biti plinotesen in ognjeodporen. Zraven tega mora biti dimniška tuljava odporna tudi proti vremenskim spremembam. Za dobro delujoč dimnik je pomemben tudi njegov vlek, ki pa ni odvisen le od širine dimnika, pač pa tudi od njegove višine ter od razlike v temperaturi dimnih plinov in temperaturi zraka.
Za kakšen dimnik se bomo ob gradnji novega dimnika odločili, je zraven vsega naštetega pomembno tudi s kakšno kurjavo bomo kurili. Pri novogradnjah se ljudje vse pogosteje odločajo za inox dimnike, ki so dobro odporni na temperaturo, kisline in zunanje vplive.

Več o novih dimnikih si lahko preberete tudi tukaj: www.dimniki-dimont.si

Ponujamo pa vam tudi opečnate dimnike

Notranji troslojni dimnikOpečnate dimnike zidamo:

  • v primerih, ko popravljamo nadstrešne dele dimnika, ki so razpadli zaradi vremenskih vplivov,
  • zaradi zahtevanega določenega izgleda hiše,
  • v primeru obzidave inox tuljav,
  • v primeru obzidave šamotnih dimnikov.

Opeka je sicer eden izmed najstarejših materialov, iz katerih so se dimniki sploh gradili. Opečnati dimniki so se uporabljali za vse vrste peči na trda goriva. V večini so danes opečnate dimnike nadomestili inox dimniki in šamotne dimniške tuljave.
Pri nas vam ponujamo nove dimnike. Izbirate lahko med različnimi vrstami dimniških tuljav. Zelo popularni so notranji dimniki.

Gradnja dimnikov je kakovostna in trajna. Pri nas se lahko odločite tudi za opečnat dimnik!

V primeru različnih vprašanj nas lahko pokličete po telefonu ali pa nam vprašanje pošljete po e-pošti. Na vprašanja odgovarjamo hitro in natančno. Veseli pa bomo tudi vašega obiska v naši poslovalnici, kjer se lahko prepričate o kakovosti dimniških tuljav, ki jih izdelujemo. Ob prihodu v poslovalnico vas bo pričakala ekipa strokovnjakov, ki vam bo svetovala pri izbiri dimniške tuljave in pri načinu njene vgradnje ter vam tako pomagala do idealnega dimnika za vas.