Zidanje dimnika: cena in druge pomembne informacije

Zidanje dimnika spada k osnovnim opravilom, povezanim z gradnjo različnih objektov, a sam postopek je vse prej kot rutinski. Potrebnega je kar nekaj skrbnega načrtovanja in iskanja najboljših rešitev v konkretni situaciji, prede se lahko začne dejansko zidanje dimnika. Hiše zahtevajo drugačen pristop kot industrijski objekti, posebna pravila pa veljajo tudi za zidanje dimnika za kamin ...

Zidanja dimnika se je treba lotiti zelo premišljeno

Dobro je, če se odločite za tip goriva oziroma izberete peč, še preden se začne zidanje dimnika. Hiše in drugi objekti, ki jih nameravate ogrevati s trdimi gorivi, morajo imeti drugačen dimnik, kot če bi za ogrevanje uporabljali olje ali plin. Seveda je možna tudi kasnejša menjava kurilne naprave in vrste goriva, vendar bo v tem primeru najverjetneje nujna sanacija oziroma popravilo dimnika. Premišljeno načrtovanje dimenzij dimnika (višine, preseka) bo poskrbelo za optimalen vlek, pri zidanju pa je treba poskrbeti tudi za požarno varnost in preprečiti tveganje za uhajanje plinov.

PREVERITE PRIMERE ZIDANJA DIMNIKA

Zidanje opečnatega dimnikaZidanje dimnika hiše

Alternativa klasičnemu zidanju dimnika: cena montažnih dimnikov ugodna

Opaziti je mogoče »izumiranje« klasičnih načinov zidanja dimnika. Cena tovrstnega zidanja dimnika je namreč relativno visoka, poleg tega je celoten postopek precej dolgotrajen. Kot alternativa se vse pogosteje pojavljajo t. i. montažni inox dimniki, ki zelo uspešno nadomeščajo klasično zidanje dimnika. Cena je v tem primeru precej ugodnejša, čas postavitve pa bistveno krajši. Montažni dimnik se namesti ob fasado, pogosto pa nadomešča tudi zidanje dimnika za kamin. Če niste mogli uresničiti želje, da bi imeli lastni kamin, ker je bila lokacija vašega obstoječega dimnika neustrezna, je rešitev zdaj enostavna. V podjetju Dimont vam poleg ugodne montaže trpežnih dimnikov iz nerjavečega jekla (inoxa) nudimo tudi obzidavo kamina. Tako vam je na voljo celostna storitev na enem mestu in po ugodni ceni. Bogate izkušnje in več kot 2000 zadovoljnih strank so najboljši porok za našo kvaliteto.

PREBERITE VEČ O OBZIDAVI DIMNIKA