Obzidava kamina: cena profesionalne storitve pri nas zelo ugodna

Obzidava kamina sodi med pomembnejše dejavnosti našega podjetja Dimont, kjer vam ponujamo storitve, kot so zidanje dimnika oziroma montaža (dandanes so to večinoma nerjavni dimniki) in popravilo dimnika, pred samo obzidavo kamina pa seveda poskrbimo tudi za kakovostno montažo kaminskih vložkov. Vsa dimnikarska in druga dela opravimo profesionalno in v dogovorjenem roku.

Čemu je namenjena obzidava kamina?

Ko govorimo o obzidavi kamina, imamo običajno v mislih obzidavo kaminskih vložkov. Ta je nedvomno nujna, če želimo zagotoviti varno delovanje kamina in optimalen izkoristek toplote, seveda pa ima obzidava tudi povsem dekorativno funkcijo. Prav tako pa je nujno, da je obzidava kamina izvedena premišljeno in precizno ter z uporabo primernega materiala. Na voljo imate kar nekaj različnih možnosti oziroma materialov za obzidavo; izbira najprimernejšega je odvisna od različnih dejavnikov, zato mora biti sprejeta na podlagi strokovnega znanja in izkušenj o tem področju, sicer lahko povzročimo več škode kot koristi.

OGLEJTE SI SLIKE OBZIDAVE KAMINA

Obzidava kaminaObzidava in montaža kamina

Cena obzidave kamina odvisna tudi od uporabljenih materialov

Montaža kaminskih vložkov še ne pomeni, da smo si zagotovili funkcionalno grelno telo. Svojo optimalno funkcionalnost doseže kamin šele potem, ko je izvedena tudi obzidava kaminskih vložkov. Kakšna je torej najboljša obzidava kamina? Cena materialov, ki so nam na voljo za obzidavo, se lahko precej razlikuje, vendar vam svetujemo, da naj to ne bo glavni dejavnik pri končni odločitvi. Obzidava namreč nima zgolj estetske funkcije. Izbira primernega materiala lahko tako na dolgi rok poskrbi za ogrevanje prostorov po precej nižji ceni. Obzidava kamina je mogoča z uporabo pečarskega ali litega šamota, pogosto pa se uporabljajo tudi kaminbau plošče, ki so sicer zelo učinkovite, je pa zato toliko višja njihova cena. Obzidava kamina mora biti prilagojena temu, kako hitro/počasno prehajanje toplote v prostor želite doseči. V podjetju Dimont vam pomagamo poiskati najboljšo možnost, ki bo ustrezala vsem vašim pričakovanjem in zahtevam.

Naše storitve obsegajo tudi vgradnjo inox dimnikov. Preberi več navsi.si/dimont/inox-dimniki.