zimske gumeZimske gume za avto - zimske pnevmatike | Kaj so pokazali testi za zimske gume?

Ko se približuje 15. november, je čas, da jeklenega konjička obujete v zimske gume za avto. Če jih še nimate ali če so vaše stare zimske pnevmatike dotrajane, jih lahko kupite v podjetju Vulkanizerstvo Furlan. Pri nas dobite tudi letne gume za avto, celoletne gume, dovozne in tovorne gume ter številne druge pnevmatike za različna motorna vozila. Izbirate lahko med mnogimi svetovno priznanimi proizvajalci, kot so npr. Bridgestone, Pirelli, Continental, Dunlop, Goodyear, Michelin in drugi. Odločite se lahko tudi za zimske gume za avto cenejših proizvajalcev (npr. Sava, Kormoran, Debica...), ki pa vseeno poskrbijo za dober oprijem zasneženega in spolzkega cestišča.


Zimske pnevmatike z minimalnim profilom 3mm

Zimske gume morajo imeti po zakonu vsaj 3 mm profila, vsekakor pa je priporočljiv še globlji profil. Ker so zimske gume za avto mehkejše od letnih, se veliko bolje oprijemajo zasneženega ali zaledenelega cestišča. Vožnja z letnimi pnevmatikami v takšnih pogojih ni le izjemno nevarna, temveč tudi zakonsko prepovedana. Poskrbite za pravočasno menjavo gum, da boste imeli od 15. novembra (v primeru sneženja pa že prej!) do 15. marca na avtomobilu zimske pnevmatike, saj boste v nasprotnem primeru lahko deležni precej visoke denarne kazni. Oglejte si našo spletno trgovino in izberite zimske gume, ki ustrezajo vašemu avtomobilu.

VAS ZANIMA CENA ZAMENJAVE PNEVMATIK?

zimske pnevmatikeZimske gume za avtoKaj so pokazali testi za zimske gume za avto 2011?

Testi za zimske gume se po svetu opravljajo vsako leto. V Evropi za ene izmed najzanesljivešjih veljajo testi avtokluba Nemčije - ADAC. V letu 2017 so bili testi za zimske gume različnih proizvajalcev opravljeni na 32 zimskih pnevmatikah dimenzij 195/65 R15 T in 215/65 R16 H. Zimske gume za avto so preizkusili na različnih podlagah in v različnih pogojih, upoštevali pa so še glasnost, porabo goriva ter obrabo gum. Testi za zimske gume so pokazali, da so se pri prvi dimenziji najbolje odrezale Continental WinterContact TS860 pnevmatike. Pri večji dimenziji pa so prvo mesto zasedle Dunlopove zimske gume za avto Winter Sport 5.

Za celoten seznam pnevmatik in rezultate testa zimskih pnevmatik si oglejte našo spletno mesto:https://www.vulkanizerstvo-furlan.si/