Sončne celice za vikend – zagotovite si ugodno električno energijo


Sončne celice za vikend so investicija, ki se bogato obrestuje. Pri tem je seveda pomembna ustrezna orientiranost strehe objekta – podobno kot če bi načrtovali solarno elektrarno oz. sončne celice za hišo, v kateri preživite večino časa. Podjetje Solar LCR vam nudi mini sončne celice za vikend in večje sončne celice za hišo vključno z montažo.

Sončne celice za vikend

Solarni komplet za vikend 

V času, ko oskrba z električno energijo in njeno proizvajanje postajata vse težji in tudi dražji, je samooskrba ključnega pomena. Solarni komplet za vikend ali vašo hišo vam omogoča, da brezplačno sončno svetlobo pretvorite v energijo, ki jo nato koristite za lastno gospodinjstvo. Podjetje LCR ima večletne izkušnje na področju prodaje in montaže sončnih celic in vam lahko kakovostno svetuje. Sončne celice za vikend ali manjšo hišo so denimo manjše od običajnih sončnih celic za hišo, a vam vseeno omogočajo precejšen prihranek denarja. Začetna investicija v sončne celice je morda res nekoliko višja, a se povrne v že nekaj letih. Solarni komplet za vikend je primeren za oskrbo tako posameznikov, kot tudi večjih družin, kjer je poraba električne energije praviloma višja.


Sončne celice za neto merjenje

Sončne celice za vikend, z drugo besedo poznane tudi kot mini sončna elektrarna za hišo, so primerne za vse objekte z ustrezno orientiranostjo. Namenjene so končnemu odjemalcu električne energije, tj. poslovnemu uporabniku ali pa malemu gospodinjstvu, in izkoriščajo obnovljive vire iz okolice – sončno svetlobo. Na ta način sončne celice za hišo v celoti ali pa le delno pokrivajo odjem električne energije, pri čemer je nujna tudi naprava za samooskrbo za neto merjenje. Solarni komplet za vikend podjetja LCR z neto merjenjem zagotavlja obračun električne energije v posameznem koledarskem letu; z njegovo pomočjo se denimo ugotavlja razlika med proizvedeno in porabljeno energijo, enkrat letno pa se naredi tudi obračun po enotni tarifi.

Sončne celice za hišo na vikendu

Sončne celice za hišo s pravilno orientiranostjo

Solarni komplet za vikend je primeren za vsak objekt, res pa je, da moramo biti pozorni na orientiranost samega objekta in njegove strehe. V kolikor se odločite za sodelovanje s podjetjem LCR, pred samo montažo in sestavo ponudbe, opravimo z vami posvet in vse meritve. Na ta način vam lahko svetujemo glede nakupa ustreznih sončnih celic za vikend. Sončne celice namreč omogočajo boljši izkoristek, če je orientiranost strehe ustrezna: najboljše je, če je streha obrnjena proti jugu ali zahodu oziroma vzhodu.


Lastnosti mini sončne elektrarne za hišo

Pri nakupu in montaži sončnih celic moramo paziti na nekaj malenkosti. Sončne celice za vikend naj bodo, podobno kot sončne celice za hišo večjih dimenzij, ustrezno montirane. Za optimalen izkoristek dnevne svetlobe je najbolje, da so montirane na strehi, ki je obrnjena proti jugu, zahodu ali vzhodu; streha praviloma naj ne bi bila orientirana proti severu, saj je tam količina dnevne svetlobe praviloma manjša. Sončne celice za vikend prav tako zahtevajo ustrezno moč varovalk. Slednje nam bodo kakovostne, da prenesejo električno obremenitev energije, ki jo proizvede mini solarni komplet za vikend. Na ta način proizvedena elektrika je namreč namenjena zgolj lastnim potrebam, saj njenega viška ne moremo uporabiti drugje. Solar LCR vam pri nakupu svetuje pri odločitvah in skupaj z vami najde ustrezno rešitev.