Cenik sončne elektrarne – odvisen je od več dejavnikov

Cenik sončne elektrarne se razlikuje od primera do primera. Odvisen je od več dejavnikov, med drugim od velikosti sončne elektrarne, ta pa je odvisna od števila sončnih panelov. Več kot jih je, višja je cena postavitve elektrarne. Po drugi strani pa sončna elektrarna z več sončnimi paneli pomeni tudi hitrejšo samooskrbo. Če je panelov več, bo sistem proizvedel več energije in naložba se bo hitreje povrnila. Sončna elektrarna mora biti zgrajena tako, da pokriva vse potrebe porabnika, od tega pa je odvisna tudi njena cena.


Investiranje v sončno elektrarno

Na to, kakšen je cenik sončne elektrarne, vplivajo tudi naslednji faktorji: moč, vrsta sončnih panelov in izbira izvajalca za izgradnjo. Kakovostno zgrajena sončna elektrarna ima dolgo življenjsko dobo, do trideset let in več. Zato njeno postavitev zaupajte priznanemu strokovnjaku z referencami. Podjetje Solar LCR se ukvarja z izdelavo sončnih elektrarn na ključ in svoje stranke vodi skozi celoten proces, pomaga jim tudi pri pridobivanju subvencije Eko sklada.

Do cenika sončne elektrarne lahko najhitreje pridete tako, da jim posredujete svoje povpraševanje. Več podatkov kot boste navedli, natančnejšo informativno ponudbo boste prejeli. Med informacijami, ki jih je dobro vključiti v obrazec pri oddaji povpraševanja, so tudi podatki o naklonu, velikosti strehe in tem, kakšne vrste je vaša strešna kritina. V podatek o tem, kakšno porabo energije na letni ravni načrtujete, vključite tudi možne porabnike v prihodnosti (npr. električni avtomobil, grelni paneli, toplotna črpalka).


Domača sončna elektrarna – cena in subvencija

Če vas zanima domača sončna elektrarna, cena in ostale podrobnosti, se lahko za vse informacije pozanimate pri podjetju Solar LCR. Svojim strankam pomagajo tudi pri pridobitvi nepovratnih sredstev, ki jih podeljuje Ekosklad. Vsako leto narašča zanimanje za gradnjo sončne elektrarne in posledično za pridobitev subvencije.

Vendar pa je zbiranje dokumentacije za pridobitev subvencije za marsikoga časovno zamudno, sploh če je brez izkušenj. V podjetju Solar LCR so v svojo ponudbo na ključ vključili tudi pripravo dokumentacije za pridobitev subvencije. Tako bo korak do domače sončne elektrarne še hitrejši. Kateri stroški pa so priznani v nepovratnih sredstvih? Subvencija pokriva ceno naprave, njeno montažo in zagon ter nakup električne inštalacije ter opreme.

Domača sončna elektrarna cena

Sončna elektrarna – cena

Postavitev domače sončne elektrarne je brez dvoma velik projekt, vendar se vložen denar povrne že čez nekaj let. Razlog za to je, da vam ne bo več treba plačevati prevzete električne energije; na položnici bosta ostala le prispevek OVE in SPTE ter strošek obračunske moči. Gre za postavki, ki ju morajo v vsakem primeru plačevati vsi. Sončna elektrarna je nekaj, kar se vsekakor splača na dolge proge. Poleg tega, da boste z njo prihranili, boste storili tudi nekaj dobrega za zeleno prihodnost, saj je sončna energija eden najbolj zelenih alternativnih virov energije.

Podjetje Solar LCR vam pomaga pri načrtovanju dimenzij vaše sončne elektrarne, da bo cena naložbe smotrna. Če bi bila domača sončna elektrarna napačno dimenzionirana glede na vaše potrebe, bi se čas povračila naložbe bistveno podaljšal. Če vas zanima cena sončne elektrarne, je oddaja povpraševanja najkrajša pot do te informacije. Pridobili boste informativno ponudbo, ki bo popolnoma ustrezala potrebam vašega gospodinjstva.


Cena izgradnje sončne elektrarne

Gradnja sončne elektrarneCena izgradnje sončne elektrarne je torej odvisna od več faktorjev. Če vas zanima cena investicije v gradnjo sončne elektrarne, ne ugibajte več in oddajte povpraševanje. Gradnja sončne elektrarne pri podjetju Solar LCR poteka profesionalno in v skladu z najvišjimi standardi kakovosti. V podjetju vam stojijo ob strani v vseh fazah, od projektiranja in dimenzioniranja – idejne zasnove sončne elektrarne, do njenega priklopa.

Vas zanima gradnja sončne elektrarne? Cena investicije vključuje tudi pripravo dokumentacije in njeno oddajo na Eko skladu, kjer boste prejeli nepovratna finančna sredstva. Sončna elektrarna je izdelana na ključ, v skladu z vašimi potrebami. Vsi materiali, ki jih uporabljajo pri delu, so najvišje kakovosti, za njimi pa so že številni uspešno izpeljani projekti.