Pošlji povpraševanje

Fotovoltaične elektrarne in fotovoltaični paneli v Sloveniji

Fotovoltaika je gospodarska panoga, ki pomaga pri trajnostni oskrbi z električno energijo preko fotovoltaičnih modulov. V Sloveniji se veliko lastnikov zanima za nove priložnosti za izkoriščanje obnovljivih virov energije, ki s svojim delovanjem ne škodujejo okolju. Podjetje Solar LCR v Sloveniji uspešno postavlja solarne elektrarne oziroma fotovoltaične sisteme. Za dodatne informacije pokličite ali pošljite povpraševanje.

Sončna elektrarna na strehi in fotovoltaični sistem

Kaj je fotovoltaika

Fotovoltaika preučuje pretvarjanje sončne energije v elekriko oziroma električni tok. Njena beseda izhaja iz grške besede “phos”, ki pomeni svetlobo in besede »volt«, ki je enota za napetost električnega toka. Z investicijo v sončno elektrarno, katere sestavni del so seveda fotonapetostni ali fotovoltaični (PV) sistemi lahko tudi zaslužite.

Sončna energija je po vodni in vetrni energiji, tretji najpomembnejši vir obnovljive energije. Po svetu že več kot 100 držav uporablja sončno energijo za proizvodnjo elektrike. Zaradi tehnološkega napredka se je povečal obseg proizvodnje električne energije s pomočjo fotovoltaičnih sistemov, s tem pa se je znižal strošek proizvodnje. Svojo sončno elektrarno lahko priključite na javno električno omrežje in ob višku pridelave električne energije to enostavno prodate.

Kako delujejo fotovoltaični sistemi

Fotovoltaika deluje tako, da fotonapetostni sistemi fotovoltaične elektrarne z izkoriščanjem fotonapetnostnega pojava pretvarjajo svetlobno energijo v električno energijo. Tip sončne fotovoltaične celice ter pogoji, pri katerih delujejo, vplivajo na samo učinkovitost pretvorbe svetlobne energije. Fotovoltaični sistemi delujejo okolju prijazno in tako je razvoj fotovolatike v Sloveniji vsekakor zaželjen. Prihodnost, ki jo prinašajo sončne elektrarne, je optimistična. Ceno postavitve fotovoltaične elektrarne dobite na naši spletni strani https://solar.lcr.si/.

Prednosti, ki jih prinaša fotovoltaika oziroma fotovoltaični paneli:

• Fotovoltaični sistemi so dolgoročna in varna investicija
• Fotovoltaični sistemi ustvarijo 10 % letni donos
• Zagotovljen odkup električne energije
• Fotovoltaika je panoga prihodnosti, prednosti takšne sončne elektrarne bomo koristili vsi.

Fotovoltaika v Sloveniji

V Sloveniji so pogoji za uporabo fotovoltaičnih sistemov dobri. Razlike pri pridobivanju električne energije s pomočjo sonca glede na občine so razmeroma majhne. Tako vam ni potrebno živeti na Primorskem, da se odločite za enega izmed fotovoltaičnih sistemov. Za svoj dom lahko izbirate med klasičnimi ali mini sončnimi sončnimi elektrarnami. Postavitev mini sončne elektrarne s fotovoltaičnim sistemom pomeni lastno oskrbo z brezplačno sončno energijo.

Fotovoltaika na strehi

Cene fotovoltaičnih sistemov

Fotovoltaični paneli so primerni za namestitev na strehe, travnike oziroma katero koli več ali manj ravno površino. Fotovoltaični paneli so lahko obrnjeni na zahod, vzhod ali jug odvisno od smeri slemena. Idealna je seveda južna stran neba. Začetni strošek izgradnje sončne elektrarne je razmeroma visok, vendar se vam hitro povrne. Oglasite se pri naših strokovnjakih in skupaj bomo poiskali pravi sistem za vas in vaš dom. Cenik za izgradnje sončne elektrarne s fotovoltaičnim sistemom vam lahko tudi pošljemo.