Pošlji povpraševanje

Sončna elektrarna za samooskrbo z energijo


Sončne elektrarne za samooskrbo z električno energijo v zadnjem času postajajo ve bolj priljubljena oblika pridobivanja in posledično shranjevanja lastne energije. Montaža sončne elektrarne v primerjavi z ostalimi načini proizvajanja energije na začetku vsekakor ne predstavlja najugodnejše opcije, a dolgoročno se investicija splača.


Sončna elektrarna


Postavitev sončne elektrarne, s katero izkoriščamo (brezplačno) sončno energijo, s tem pa proizvajamo električno energijo za lastne potrebe, je ena izmed stroškovno in okoljevarstveno najbolj prijaznih energij, ki jih poznamo. Ena izmed večjih prednosti sončne elektrarne je poleg tega tudi njena neodvisnost od nihanja tržnih cen energije in preostalih dejavnikov, od katerih je odvisna dobava t. i. energentov. Ker se montaže sončne elektrarne ne moremo lotiti sami, nam na pomoč priskočijo usposobljeni monterji, ki zagotovijo vse potrebno za postavitev.


Se montaža sončne elektrarne splača?

Montaža sončne elektrarnePri montaži sončne elektrarne nam že pred samim pričetkom priskočijo na pomoč svetovalci, ki nam glede na našo porabo energije in danosti priporočijo ustrezno postavitev sončne elektrarne. Pri podjetju Solar LCR vam svetujemo, kdaj se splača investirati v sončno elektrarno za samooskrbo; pri slednji vselej upoštevamo uporabnikovo trenutno letno porabo, poleg tega pa tudi predvideno porabo v naslednjih letih oz. desetletjih.

Pri Solar LCR morebitnemu odjemalcu svetujemo montažo sončne elektrarne glede na postavitev in usmerjenost strehe; slednja na 5 do 6 kvadratnih metro površine proizvede denimo 1 kW nazivne moči. Cena postavitve sončne elektrarne je zatorej odvisna predvsem od velikosti strehe, povprečna cena se giblje okoli 1000 do 1100 €/kWh.


Sončna elektrarna – postavitev in nepovratna sredstva

Pri podjetju Solar LCR vam svetujemo skozi celoten proces montaže sončne elektrarne, tako da je izkoristek vaše lastne sončne elektrarne na strehi kar najboljši. Vsakršna postavitev sončne elektrarne se tako začne s kakovostnim projektiranjem sončne elektrarne, postavitev in priklop na distribucijsko omrežje pa sledita šele po natančnem dimenzioniranju sončne elektrarne. V ceno postavitve sončne elektrarne je vključena tudi vsa potrebna dokumentacija pri elektrodistribucijskem operaterju, kjer se običajno odda tudi vloga za uveljavljanje pravice do nepovratnih sredstev pri t. i. Eko skladu. Ker montaža sončne elektrarne sodi v kategorijo obnovljivih virov, je namreč lahko subvencionirana s strani Eko sklada, kar posledično zmanjša tudi ceno postavitve sončne elektrarne.


Končna cena postavitve sončne elektrarne

Z montažo sončne elektrarne s pomočjo podjetja Solar LCR se podate na pot investicije, ki se dolgoročno vsekakor splača. Čeprav cena postavitve sončne elektrarne zavisi od površine strehe, se odplačilna doba v povprečju porazdeli na obdobje 7 do 10 let. Pri tem je mogoče zaprositi za nepovratno finančno spodbudo, ki znaša ok. 180,00 € na 1 kVA nazivne električne moči.