Epoksi tlaki in smola za vlivanje na beton: odličen material tudi za hidroizolacijo

Epoksi je material, ki je narejen iz smole in nekaterih primesi. Epoksi učinkovito varuje tla pred mehanskimi in kemičnimi poškodbami. Epoksi se je včasih uporabljal izključno za industrijske obrate ter skladišča, kmalu pa so ga začeli uporabljati tudi za bolnišnice, šole, dvorane in celo domače delavnice. Epoksi tlaki se danes pojavljajo predvsem v tistih prostorih, ki zahtevajo neko dodatno vzdrževanje in čiščenje, kot so garaže, kurilnice in podobno. Epoksi tlaki so zelo odporni na vse mehanske poškodbe, prav tako na kemikalije in topila, kisline in čistila. Imajo visoko tlačno in upogibno trdnost. Zaradi teh lastnosti se epoksi tlaki uporabljajo tudi v prostorih, kjer je visoka obremenitev zaključnih slojev. Epoksi tlake izberemo glede na pričakovano obremenitev v prostoru, z večjo obremenitvijo izberemo večjo debelino. V podjetju Habat d. o. o. vam poleg ostalega ponujamo tudi storitev epoksi tlakov. Pri svojem delu uporabljamo tudi epoksi smolo za vlivanje, kjer je najbolj pomemben sam postopek vlivanja. Odličen material za hidroizolacijo tal je epoksi. Visoko odporne industrijske epoksi tlake lahko polagamo na različno trdne podlage, tudi na beton ali keramiko.

Epoksi material


Epoksi material je odporen in učinkovito varuje tla

Podjetje Habat d. o. o. ima na področju epoksi tlakov veliko izkušenj, znanja. Smo usposobljeni za delo z epoksi materialom, tudi za delo z epoksi smolo za vlivanje, saj vedno uporabljamo samo takšne materiale ter pripomočke, da lahko stranki zagotovimo najboljšo možno rešitev. Podjetje Habat je bilo ustanovljeno že leta 1978. Izkušnje in nova pridobljena znanja smo izkoristili in razširili dejavnost podjetja iz osnovne dejavnosti slikopleskarstva na izvedbo epoksi tlakov ter drugih dvokomponentnih sistemov, več vrst hidroizolacije (tudi epoksi hidroizolacija) kleti, balkonov in teras ter suhomontažno gradnjo. Svojim strankam zagotavljamo profesionalen pristop in maksimalno fleksibilnost pri izvedbi del.


Epoksi smola za vlivanje - delo opravimo zelo natančno

Naša ponudba zajema tudi dela z epoksi smolo za vlivanje, pri katerem je najbolj pomemben prav postopek vlivanja epoksi smole. Prvi korak je zelo pomemben, in sicer je to priprava podlage. Podlaga, na katero bomo vlivali epoksi smolo za vlivanje, mora biti dobro izravnana in zbrušena, saj bo le tako ustrezno pripravljena za nanos epoksi smole za vlivanje. Ko je podlaga pripravljena, sledi nanos osnovnega premaza, nato pa v plasteh še nanos epoksi premaza, dekorativnega premaza in zaščitnega sloja. Če tudi vi potrebujete kakovostno zaščito tal v obliki epoksi tlakov ali epoksi smole za vlivanje, nas kontaktirajte. Epoksi material lahko nanesemo na različne podlage, tudi na beton. Prepričani smo, da boste pri nas dobili kakovostno storitev, s katero boste zagotovo zadovoljni.


Hidroizolacija: epoksi material za hidroizolacijo tal

Hidroizolacija je popolna rešitev za trajno zaščito objekta pred vplivi meteorne vode, vlage in pred drugimi vremenskimi pojavi. V našem podjetju lahko poskrbimo tudi za hidroizolacijo vaših tal, balkonov, teras in ravnih streh. Stari objekti brez hidroizolacije imajo večni problem z vlago v tlako. Pri izvedbi hidroizolacije uporabljamo hidroizolacijske materiale nemškega proizvajalca Koster in na prej prevlažna tla izvedemo katerikoli končni tlak, tudi epoksi tlak.

HIDROIZOLACIJA POD EPOKSI TLAKI


Struktura epoksi tlakov in uporaba

Osnova epoksi tlakov je epoksidna smola, ki ji je dodan agregat in trdilec. Ko smola reagira s trdilcem, se ustvari polimerno vezivo. Delo izvajamo z epoksi industrijskimi tlaki in poliuretanskimi tlaki. Epoksi tlaki so odlična rešitev za prostore, kjer je velika obremenitev podlage in kjer ostali tlaki ne bi prenesli tolikšne obremenitve. Epoksi tlaki so zelo odporni na vse mehanske poškodbe, odpornost pa ohranijo tudi ob stiku s kemikalijami in ob visokih temperaturnih spremembah. Pred polaganjem epoksi tlakov, podobno kot pred vlivanjem epoksi smole za vlivanje, je potrebno tla, podlaga za epoksi je lahko tudi beton, dobro pripraviti in zagotoviti mehansko stabilnost. Priprava tal zahteva tudi meritve vlažnosti tal, saj za kvalitetno izvedbo tlaka podlaga ne sme presegati določenega odstotka vlažnosti.

epoksi smola za vlivanje na beton