Epoksi premaziEpoksi premaz - kaj je to?


Epoksi premaz je premaz za zaščito tal, ki se uporablja za površine, ki niso pretirano obremenjene. Epoksi premaz najdemo na primer v bolnišnicah, dvoranah, industrijskih obratih, skladiščih in podobno, v prostorih, kjer prihaja do večjih obremenitev, pa pridejo v poštev epoksi industrijski tlaki. Dandanes najdemo tudi epoksi v garažah in domačih delavnicah. Samorazlivni epoksi tlak je narejen na osnovi smole, ki se ji doda nekaj dodatkov, npr. agregat in trdilec, zaradi katerega se ustvari polimerno vezivo. Epoksi premazu se lahko dodajo tudi ojačevalec ali pa pigmenti, tako da dobimo želeno barvo. Dandanes so vedno pogostejši epoksi premazi na vodni osnovi, ki so prijaznejši do okolja.


Samorazlivni epoksi tlak in ostale različice


Samorazlivni epoksi tlak se najpogosteje uporablja za površine, ki so malo do zmerno obremenjene. Masi je dodano polnilo, samorazlivni epoksi tlak pa je lahko debeline od 1 do 5 milimetrov. Kadar potrebujemo močnejši epoksi premaz, izberemo epoksi industrijski tlak, ki je lahko debeline od 3 do 5 mm, kadar pa tudi to ne zadostuje, izberemo epoksi estrih, ki je debeline od 1 do 2 centimetra.


Zakaj uporabljamo epoksi premaz?

Samorazlivni epoksi tlak ali drugi epoksi premaz pomeni učinkovito zaščito tal pred več dejavniki. Epoksi za tlake varuje pred mehanskimi poškodbami, kemikalijami, kislinami in topili, omogoča pa tudi enostavno vzdrževanje, zato je vse pogostejši tudi v skladiščih in garažah. Stranke se odločajo predvsem za epoksi premaz v prostorih, kjer je veliko umazanije ali pa zahtevamo še posebno visok nivo čistoče. Je trajen in vzdržljiv, z dodajanjem pigmentov pa lahko tudi estetsko ustreza vsem zahtevam. V podjetju Habat d. o. o. se med drugim ukvarjamo tudi z epoksi industrijskimi tlaki za zunanje in notranje površine, za industrijske objekte javne ustanove in z epoksi premazi garaže in domače delavnice. Zagotavljamo strokovnost, ažurnost in ugodne cene, za dogovore in vprašanja pa smo na voljo preko telefonske številke 041 625 519 ali elektronskega naslova habat_doo@siol.net, lahko pa tudi izpolnite kontaktni obrazec na naši spletni strani.

BARVANJE NAPUŠČA

BARVANJE FASAD

Samorazlivni epoksi tlaki