Žlebovi omogočajo urejeno odtekanje vode od objekta

Žlebovi so lahko iz različnih materialov (jeklene, bakrene ali aluminijaste pločevine). Barvo žlebov lahko prilagajate fasadi ali strešni kritini. Žlebovi so lahko polkrožne ali kvadratne oblike. V naših krovskih prodajalnah so na voljo standardne dimenzije žlebov, po naročilu pa dobite tudi žlebove izven standardnih dimenzij. Žlebove je potrebno pri večjem nabiranju nesnage (mah, odpadlo listje) očistiti, saj ima to negativne posledice za pretok vode. Voda se preko žlebov in odtočnih cevi odvaja v odtočne jaške. Dolžina žlebov je narejena po meri.

Žlebovi preprečijo meteorni vodi da odteka po fasadi in v temelj hiše

Žlebovi za strehoFunkcija žlebov za streho je odvajanje vode iz strehe. Z izbiro kvalitetnih žlebov poskrbimo za daljšo življenjsko dobo zidov in nenazadnje tudi temeljev hiše. Če bi voda tekla s kapa strehe neposredno na tla, bi v primeru vetra gotovo oplazila fasado. Ob konstantnem uhajanju vode v temelje pa lahko poškoduje tudi temelje.
Da bodo žlebovi opravljali svojo funkcijo uspešno, mora biti montaža žlebov strokovna, to pa je najlaže, če so žlebovi izdelani po naročilu. Pozornost je potrebno posvetiti tudi stikom med posameznimi deli žlebov, saj tam najpogosteje pride do prepuščanja vode.Na našem ceniku strešnih žlebov lahko preverite strošek, ki ga imate, če se odločite za izvedbo po naročilu.

Montaža žlebov naj bo strokovna

Zaradi velikega pomena žlebov je dobro, da je montaža žlebov strokovna. Pokličite in povprašajte glede izvedbe ali pa preverite našo spletno stran za cenik strešnih žlebov. Z veseljem vam bomo svetovali tako pri izbiri žlebov, kot za ostale strešne dodatke (strešne folije, prezračevalni trakovi, mrežice ipd.)

Skrin.si | Kakovostna montaža žlebov za učinkovito odvajanje vode.