Kritine še nikoli niso bile tako raznolike, kot so danes

Kritine so eden izmed gradbenih proizvodov, katerih številčnost in različnost glede na vrsto in funkcionalnost na trgu ni majhna. Možnost opcij različnih kritin, med katerimi lahko izbirate je zelo velika.. Seveda je pomembno, da imamo na tako pomembnem področju, kot so kritine veliko in pestro izbiro. Katero bomo izbrali je odvisno od več dejavnikov. Streha je najbolj izpostavljen del zgradbe, zato ni vseeno katero kritino bomo izbrali. Arhitekturni podobi zgradbe daje kritina neko zaključeno celoto, ter ščiti našo družino in imetje pred zunanjimi vplivi.
Sodobna tehnologija omogoča izdelavo kakovostne jeklene strešne kritine. Veliko je dejavnikov do katerih zavisi oblika strehe. Skrinova strešna kritina se lepo vklaplja v okolico. Kvaliteten barvni nanos jo ščiti, povečuje vzdržnost in ohranja živost barv, ne glede na vremenske pogoje. Strešna kritina Skrin je zdravju in okolju neškodljiva. Jekleno kritino je možno po menjavi reciklirati.

Kritine: kako se najlažje odločimo za najboljšo opcijo?

Kaj je najboljše pri strešnih kritinah? Kako pomembna je cena strešne kritine? To sta le dve vprašanji, ki si ju pri izboru kritine pogosto zastavimo. Kovinska kritina je odporna proti ognju in UV žarkom. Jeklena kritina je odporna proti vremenskim nevšečnostim, kot je denimo toča. Kovinska kritina je fleksibilna in lahka. Montaža kovinske kritine je enostavna in ne zahteva dodatnih stroškov.

Jeklena strešna kritina

Ali je jeklena kritina resnično najboljša med vsemi?

Jeklena strešna kritina je zaradi majhne teže idealna rešitev pri obnovi starejših ostrešij, ker ne zahteva predelave strešne konstrukcije, možno pa jo je položiti tudi preko obstoječe dotrajane strešne kritine. Zaradi možnosti izvirnega oblikovanja, ugodnih tehničnih in okoljevarstvenih lastnosti je jeklena strešna kritina oblike trapez primerna tako za streho kot za fasade, oblika strešnik pa je primerna predvsem za stanovanjske objekte. Oblika in raznolikost barv daje jekleni kritini naravni izgled in s tem dobro vključitev v prostor. Jeklena strešna kritina se izdeluje po meri, s poljubnimi dolžinami plošč.

Skrin.si | Kritine za najzahtevnejše.