Žleb - katere dimenzije žlebov izbrati?

Žleb je eden izmed elementov, ki na strehi preprosto ne sme manjkati. Ker je njegova naloga preprečevanje zamakanja, morajo biti tako dimenzije žlebov prilagojene strehi. Pri nakupu žleba se je najbolje posvetovati s strokovnjakom na tem področju, ki bo poskrbel tudi za njegovo pravilno montažo, saj lahko v primeru nepravilne montaže pride do zamakanja in drugih težav, ob katerih lahko nastanejo dodatni stroški. Splošno pravilo je, da 1m² predstavlja 1cm² preseka žleba. Če se želimo izogniti težavam, povzročenih zaradi njihove nepravilne izbire, moramo vsekakor poskrbeti, da bodo njihove lastnosti ustrezale določeni strehi. V podjetju Skrin vam nudimo strokovno svetovanje pri njihovi izbiri, zagotovili pa vam bomo tudi njihovo pravilno montažo. Za vas smo pripravili tudi akcijo žlebov - če želite prihraniti tudi vi, vam svetujemo, da si jo ogledate.

ŽlebŽlebovi

Žlebovi - dimenzije morajo biti natančno določene

Dimenzije žlebov, ki so primerno izbrane, zagotavljajo normalno delovanje žleba, ki bo tako meteorno vodo odvajal od hiše in na tak način preprečil tudi zamakanje. Dimenzije žlebov od nas zahtevajo tudi upoštevanje pričakovane količine padavin na določenem območju, nikakor pa ne smemo spregledati tlorisa strehe, ki je pri izbiri dimenzij prav tako pomemben. Če iščete primerne žlebove za vašo streho, smo v podjetju Skrin pravi naslov za vas. Nudimo vam žlebove in obrobe po ugodni ceni.

Žleb - njegova montaža in vzdrževanje

Žleb zahteva pravilno namestitev oziroma montažo, v prihodnjih letih pa moramo poskrbeti tudi za vzdrževanje žlebov. To pomeni, da jih je potrebno redno pregledovati in tako odkriti morebitne napake, izogniti pa se ne moremo niti njihovemu rednemu čiščenju. Za vse informacije o vzdrževanju žlebov smo vam na voljo v podjetju Skrin, v katerem vam nudimo tudi strešno kritino od slemena do žleba. Vabljeni k ogledu ponudbe.

VEČ O RAZLIČNIH DIMENZIJAH ŽELBOV