Žleb - odtočna cev za predvideno odvodnjavanje vode s strehe

Žleb za prestrezanje deževnice na strehi vam lahko služi vrsto let, ali pa vam povzroča težave, ki so posledica korozije in rjavenja. Kako izbrati pravi žleb? Najcenejši žlebovi pač niso vselej optimalna izbira, zato naj bo ugodna cena žlebov le eden izmed pogojev za odločitev za nakup.

Žlebovi za strehoCena žlebov naj ne bo edini odločilni faktor

Vodilo pri izbiri naj torej ne bo zgolj cena žlebov, pač pa tudi izbira pravega materiala iz katerega je žleb izdelan. Žlebovi za streho iz aluminija imajo dolgo življenjsko dobo, na drugi strani pa pvc žleb, pri katerem patentiran profil ne dopušča prelivanja vode, kljubuje vremenu in ohranja lep videz vrsto let ter je lažji za vzdrževanje.

PREVERITE NAŠE IZDELKE

Izberite kvaliteten, vzdržljiv in estetski žleb

Izbirate lahko med različnimi oblikami žlebov: na voljo so polkrožni, štirikotni, ovalni in dvojni ovalni žlebovi. Dimenzije za izbrani žleb so odvisne od tlorisa strehe in pričakovane količine padavin, ki jo morajo prenesti žlebovi. Dimenzije izračunamo tako, da za en kvadratni meter strehe predvidimo 1 cm površine cevi. Natančne izračune glede na količino vode in izmero strehe navadno pripravi arhitekt ali projektant.

Cena žlebov ni končna cena!

Najcenejši žleb Vaša naloga pri izbiri je predvsem upoštevati ceno žlebov, material in dejstvo kaj vam lahko zagotavljajo najcenejši žlebovi za streho na dolgi rok. Ali se vam bolj splača prihraniti z nakupom cenejših žlebov, ali raje investirate več denarja za kvalitetnejše žlebove, ki vam bodo služili vrsto let? Poleg cene samega žleba morate v končni strošek všteti tudi ceno montaže, to pomeni dela, ki ga opravi krovec klepar po tem, ko so opravljena osnovna krovska dela.
V kolikor imate dodatna vprašanja ali vas zanima cena žlebov, se obrnite na podjetje Skrin d.o.o., vrhunsko slovensko podjetje za izdelavo kritin po meri, kjer vam bomo z veseljem svetovali tudi pri izbiri pravih žlebov za odvajanje vode z vaše nove ali obnovljene strehe.

VAS ZANIMA VEČ O STREŠNIH KRITINAH?