Pošlji povpraševanje

Kakovostno pnevmatsko orodje bo poskrbelo za varno in hitro opravljeno delo

Pnevmatsko orodje postaja vse bolj priljubljeno, saj ima v primerjavi z električnim orodjem kar nekaj prednosti. Njegovo delovanje je preprosto, saj deluje s pomočjo stisnjenega zraka, ki ga proizvaja kompresor. Napredna tehnologija je povzročila, da je sodobno pnevmatsko orodje zelo zanesljivo, kakovostni in zelo varno. Nekateri modeli orodja lahko delujejo tudi s pomočjo CO2, ki je shranjen v majhnih hranilnikih na orodju. Le kakovostno orodje, ki deluje s pomočjo stisnjenega zraka, lahko omogoča varno in hitro opravljeno delo. In takšno orodje vam je na voljo pri nas. Poleg prodaje kakovostnega profesionalnega pnevmatskega orodja (pnevmatski vijačnik, pnevmatska žaga, pnevmatska tračna brusilka, pnevmatski udarni privijači itd.) naš prodajni asortima zajema tudi ročno, baterijsko in električno orodje ter dvigala za avtomobile, stroje in ostalo opremo za delavnice. 

Pnevmatsko ročno orodje

Zakaj je pnevmatsko orodje boljše kot električno?

Na splošno velja, da je delo s pnevmatskim orodjem veliko bolj varno, saj ni možnosti nastanka isker, ki bi lahko povzročile morebitno delovno nesrečo. Ker ni opremljen z električnim kablom, za svoje delovanje ne potrebuje električne energije, zato tudi ni nevarnosti, da bi med delom prišlo do kratkega stika. Velika prednost tovrstnega orodja je, da ga lahko brezskrbno uporabljate tudi v vlažnem okolju. Prav tako pa ni odveč poudariti, da se tudi v primeru preobremenjenosti orodje ne bo uničilo, saj za razliko od električnega, pri pnevmatskem ne pride do pregrevanja motorja. Gre za orodje, ki je veliko bolj ekonomično, saj deluje na zrak, kar pomeni, da je varčno, pa tudi bolj varno za uporabo. Pnevmatsko orodje je nepogrešljivo v številnih industrijah, od avtomobilske, pohištvene pa vse do gradbene. Prav pa pride tudi v marsikateri domači delavnici. 

Profesionalni pnevmatski vijačnik ima dolgo uporabno dobo

Pogosto uporabljeno in iskano pnevmatsko orodje je zagotovo pnevmatski vijačnik, ki ga uporabljajo v različnih industrijah, kjer je potreba po vijačenju. Vijačnik po svoji velikosti verjetno ne bo navdušil, navdušuje pa z močjo, ki jo premore. Majhni in izredno kompaktni modeli orodja so zelo zmogljivi in prepričani ste lahko, da boste z kakovostnim pnevmatskim vijačnikom brez večjih težav kos še tako privitim in zarjavelim vijakom. Pnevmatski vijačnik je ekonomičen, saj kompresor, ki ga napaja, za to porabi malo električne energije. Z njim boste lahko dolgo delali, vendar se pri tem ne bo preobremenil. Uporabna doba orodja je izredno dolga, vzdrževanja pa praktično ne potrebuje. Zaradi svoje oblike in velikosti je pnevmatski vijačnik odlična rešitev za opravljanje natančnih del in za dostop do težje dosegljivih mest. 

Pnevmatsko orodje

Pnevmatska žaga in ostala ponudba orodja

Med pnevmatsko orodje oziroma ponudbo orodja smo uvrstili tudi pnevmatsko žago, ki lahko olajša marsikatero opravilo tako doma kot v profesionalni delavnici. Verjetno se vsi strinjate, da je lahko pnevmatska žaga odlična rešitev za marsikatero opravilo, ki bi bilo z ročnim orodjem bolj zamudno. V naši ponudbi je žaga znamke BGS Technic, ki ima delovni tlak 6,3 bara, material, ki ga prereže, je lahko debeline 1,6 mm (jeklo). Za rezanje različnih materialov imamo v našem prodajnem programu tudi univerzalni pnevmatični nož in nož za odstranjevanje vetrobranskega stekla. 

Kaj lahko še dobite pri nas?

Med iskano in dobro prodajano pnevmatsko orodje sodijo tudi tračne brusilke, ki delujejo s pomočjo stisnjenega zraka. Pnevmatska tračna brusilka je namenjena končnim obdelavam v orodjarstvu, veliko pa je v uporabi tudi v lesni in avtomobilski industriji. Z njeno pomočjo lahko brusite različne vrste površin, tudi jeklo, barvne kovine in les. Tovrstno orodje omogoča kakovostno in natančno brušenje tudi zelo nedostopnih prostorov, ki jih s premimi brusilniki ne bi mogli doseči. Tračna brusilka je oblikovana ergonomsko, opremljena je z močnim pogonom, njeno delovanje pa je tiho in zanesljivo. Med nepogrešljivo orodje vsake delavnice sodijo tudi Pnevmatski udarni privijači, ki so odlična rešitev za zategovanje in odtegovanje na mestih, kjer je potreben velik moment. Mi vam nudimo različne udarne privijače, ki bodo kos tudi najbolj zahtevnim nalogam, na voljo pa so vam v različnih velikostih.