Pošlji povpraševanje

Kateri IR paneli za ogrevanje so po izkušnjah uporabnikov najboljši?


Kateri IR paneli omogočajo nadpovprečno učinkovito in varno IR ogrevanje? Primer uspešnega prenosa teorije v prakso so nedvomno tiste naprave, ki se s svojim delovanjem čim bolj približajo učinkom sončne toplote. To namreč pomeni, da se večina energije porabi za neposredno ogrevanje predmetov in teles v neposredni okolici, pri čemer za občutek toplote ni potrebna vmesna stopnja, torej segrevanje samega zraka, ki je na primer značilno za naprave, kot so konvekcijski grelniki. Izkušnja je tako primerljiva z nastavljanjem sončnim žarkom, ko za občutek prijetne toplote v resnici ni pretirano pomembno, kakšna je sama temperatura zraka.


beli IR panel

Izkušnje z IR paneli so v večini primerov zelo pozitivne

Zaradi opisanega principa delovanja, ki omogoča, da za ohranjanje enake temperature porabimo manj energije, so izkušnje z IR paneli večinoma izjemno pozitivne – tako izkušnje, povezane s prihranki, kot izkušnje, povezane z udobjem. V javnosti se sicer relativno pogosto pojavljajo določene zmote, povezane z  infrardečim ogrevanjem, toda osebe, ki imajo možnost preizkusiti delovanje infrardečih plošč, hitro ugotovijo, da je resnica povsem drugačna.

Ena od tovrstnih zmot je na primer to, da so infrardeče grelne plošče škodljive za zdravje, saj gre za trditev, ki ne bi mogla biti dlje od resnice. Resnica o IR panelih je namreč ta, da celo pripomorejo k boljšemu zdravju, saj ne izsušujejo ali dvigujejo zraka, posledično pa ne dražijo dihal. Vpliv IR panelov na zdravje je torej pozitiven.


Kateri IR paneli so še posebej učinkoviti?

Tudi če ste se zaradi dobrih izkušenj drugih ljudi odločili, da gre za rešitev, ki je smiselna za vaš dom, se verjetno sprašujete, kateri IR paneli so najboljši oziroma kateri IR paneli poskrbijo za največje prihranke. Glede na izkušnje uporabnikov so ena najboljših izbir nedvomno plošče proizvajalca Sundirect, katerih odlika je, da v toploto pretvorijo kar do 99 odstotkov prejete električne energije. Obenem pa gre za zelo varne naprave, ki se lahko pohvalijo z najpomembnejšimi evropskimi certifikati in ki jih je mogoče namestiti celo v lesene hiše.


IR ogrevanje – primer ureditve v domači hiši

Če se zanimate za nakup plošč Sundirect, vam svetujemo, da se obrnete na podjetje IR paneli d. o. o., saj gre za generalnega uvoznika in distributerja omenjenih plošč na našem tržišču. V podjetju vam z veseljem pomagajo pri ugotavljanju, kateri model bi bil najprimernejši za posamezni prostor, še pred nakupom pa vam podrobneje predstavijo primere uspešne prakse ter vas seznanijo z resnicami in zmotami oz. s tem, katere so najpomembnejše prednosti, ki jih prinaša IR ogrevanje. Primer učinkovitega ogrevanja celotnega stanovanja z infrardečimi ploščami, ki vam ga lahko podrobneje predstavijo, je tudi njihova domača hiša, kjer imajo obenem nameščene solarne panele, kar poskrbi za še posebej velike prihranke.