IR grelni paneli posnemajo naravno segrevanje

IR paneli na podlagi elektromagnetnega sevanja prenašajo toploto in tako človeku omogočajo najboljši - naravni način ogrevanja. V svetu so v uporabi že vsaj 80 let, predvsem v zadnjih letih pa zanimanje za IR panele podobno kot za toplotne črpalke strmo narašča, saj so cene fosilnih goriv že vrtoglavo visoke. Toplota, ki jo oddajajo IR grelni paneli ima številne pozitivne učinke na zdravje. Pozitivno vpliva na bolnike z astmo in drugimi težavami z dihali, lajša revmatične težave in bolečine v sklepih, spodbuja cirkulacijo krvi po telesu, pospešuje naravno razstrupljanje telesa in še bi lahko naštevali. Če malce pomislimo, ugotovimo, da se IR toplota uporablja na področju fizioterapije, kot vir toplote v inkubatorjih za nedonošenčke in nenazadnje tudi v infrardečih savnah. Poleg tega so IR grelni paneli pri svojem delovanju izjemno tihi, zato so še posebej primerni za ogrevanje v tistih prostorih, v katerih ne želimo hrupa, kot so spalnice. Ker so hkrati tudi bolj zdravi kot drugi grelniki, saj ne zmanjšujejo vlažnosti ali vsebnosti kisika v zraku, so odlična in veliko bolj naravna alternativa drugim načinom ogrevanja.

IR plošče za ogrevanje

Katere so še ostale prednosti, ki jih imajo IR paneli na zdravje?

IR grelni paneli oddajajo infrardeče valove, ki so del spektra naravne svetlobe in so tako za uporabnika povsem varni za uporabo. Že desetletja se uporabljajo celo v zdravstvene namene, predvsem za zdravljenje bolečin v mišicah in sklepih. IR paneli nam te valove ponujajo vsakodnevno in tako pozitivno vplivajo na naše zdravje. V prvi vrsti ne povzročajo dvigovanja bakterij in prahu v prostorih, s čemer lahko preprečijo ali olajšajo alergije in druge zdravstvene težave. Poleg tega ne dražijo sluznice in dihalnih poti, saj ne izsušijo zraka. Toplota, ki jo oddajajo IR grelni paneli prodre globoko v tkiva ter tako izboljša psihično in fizično počutje. IR paneli za ogrevanje pospešujejo krvni obtok, pomagajo pri zniževanju holesterola, krepijo delovanje imunskega sistema, lajšajo prehlade, čistijo kožo in preprečujejo nastanek aken ter pospešujejo izgorevanje kalorij. Ker v naš dom prinašajo toliko različnih prednosti, je o montaži IR panelov zares vredno razmisliti.

VEČ O IR PANELIH ZA OGREVANJE

Nizka investicija za prijetno bivalno okolje

Pri montaži IR panelov ne potrebujemo rezervoarjev, zalogovnikov, peči ali kotlovnice, zato je sama investicija cenovno dokaj ugodna. Končna cena je odvisna od moči in kvalitete izbranega IR panela, vendar pa v večini primerov ne vključuje stroška montaže. Prav tako IR paneli nimajo nobenih gibljivih delov, zato je njihovo vzdrževanje za uporabnika povsem nezahtevno. IR paneli so sposobni pretvoriti 99% električne energije v toploto. Nobena od ostalih električnih grelnih naprav ne proizvede tako visokega odstotka toplote glede na porabljeno električno energijo, zato IR ogrevanje prinese velik prihranek pri stroških ogrevanja. Če se sprašujete, ali izbrati klasični ogrevalni sistem ali IR panele, ne pozabite na visok izkoristek energije slednjih, saj infrardeče valovanje neposredno segreje stene in predmete v prostoru, ti pa nato sevajo toploto iz vseh smeri. Toplota je prijetna in s tem sistemom ne troši nepotrebne energije. Pozabimo na zamudno napeljevanje in priklapljanje cevi! IR grelne plošče enostavno namestimo na strop ali steno in jih priključimo na električno omrežje. Tako za montažo potrebujemo zgolj nosilec in električno vtičnico. V podjetju IR paneli vam bomo z velikim veseljem podali dodatne informacije, saj je  naše poslanstvo prijetno in zdravo ogreti vsak hladen prostor.