Pošlji povpraševanje

IR paneli za ogrevanje prostorov, z velikimi prihranki

IR paneli niso novost na trgu, saj se po vsem svetu uporabljajo že kar zadnjih 80 let, res pa je, da so danes precej bolj prepoznavni, kot so bili nekoč. Njihova uporaba iz leta v leto bolj narašča. Ljudje so z njimi zadovoljni in so jih sprejeli kot alternativni način ogrevanja. Vsaka stvar potrebuje svoj čas in vsi smo narejeni tako, da se oklepamo starega in znanega, enako je z IR gretjem. Počasi in zanesljivo si utira pot v domove in različne delovne organizacije.

IR paneli s svojim delovanjem omogočajo okolju in zdravju prijazen ter stroškovno učinkovit način ogrevanja, saj v stanovanjih in poslovnih prostorih ustvarjajo prijetno atmosfero. S svojo obliko in načinom vgradnje zavzamejo zelo malo prostora, njihova hitra in enostavna montaža pa ne zahteva večjih gradbenih posegov v objekt. Poleg ogrevanja pogosto odigrajo tudi estetsko vlogo, saj so na pogled lični, mogoče jih je kombinirati z ostalo opremo v stanovanju in na željo tudi dekorirati. V modernih, minimalistično opremljenih domovih so s svojim dizajnom skoraj obvezna notranja oprema in enostaven okras.

IR paneli za ogrevanje se lahko uporabljajo v čisto vseh prostorih, zato so primerni tako za namestitev v kopalnice, kot v spalnice ali otroške sobe. Te zanimive grelne plošče po priklopu na električno omrežje ogrevajo prostore z oddajanjem infrardeče svetlobe, ki ima (dokazano) številne pozitivne učinke na zdravje posameznikov. Žarki, ki jih oddajajo infrardeči paneli za ogrevanje, se razširijo po celotnem prostoru in ga tako ogrejejo bolj učinkovito kot ostali ogrevalni sistemi.

Delujejo namreč na način, da ogrevajo stene in predmete – skoraj enako kot to počne sonce. Pohištvo in ostali predmeti oddajajo toploto naprej, kar stanovalcem ustvarja zelo prijetne pogoje za bivanje in zaposlenim povečuje delovno storilnost. Pri ogrevanju z IR paneli so prostori pri izjemno majhni porabi električne energije prijetno topli, hkrati pa IR paneli še izboljšujejo tudi počutje posameznikov. Zdravniška stroka jih priporoča za lajšanje mnogih zdravstvenih tegob, saj so nad njihovimi pozitivnimi učinki naravnost navdušeni.

IR paneli za ogrevanje kopalnice

IR paneli poskrbijo za zdravo ogrevanje

Ali ste vedeli, da različni ogrevalni sistemi precej izsušijo zrak in tako dražijo dihalne poti? Astmatiki in osebe z raznimi alergijami imajo v kurilni sezoni pogosto težave s suho sluznico, neprestano žejo, krvavenjem iz nosu, izsušeno in srbečo kožo – vse to zaradi črpanja vlage iz zraka, ki je za zdravo bivanje izredno pomembna in potrebna.

IR paneli zraka ne izsušijo, prav tako iz zraka ne odstranijo kisika. Imajo ogromno pozitivnih vplivov na zdravje posameznika in so idealna izbira za tista gospodinjstva, v katerih prebivajo otroci ali starejši ljudje ter posamezniki, ki se srečujejo s težavami z dihali. IR paneli v dom prinašajo še dodatno prednost - pri ogrevanju z infrardečimi paneli se v zrak ne dvigujejo bakterije in prah, katere povzročajo težave zlasti ljudem, ki imajo razne alergije. IR paneli tako omogočajo zdravo IR gretje, poskrbijo za prijetno bivalno klimo v prostorih, hkrati pa bolj kot kateri koli drugi način ogrevanja vplivajo na zdravje.

Moč infrardečih žarkov zdravstvo izkorišča že desetletja. Znano je, da ko infrardeča toplota prodira globoko v tkivo, blagodejno vpliva na skelet, mišice in živčevje, zato odpravlja določene bolečine in celo pozitivno vpliva na psihično počutje. Nad IR gretjem so navdušeni tudi športniki, saj je odlično za regeneracijo mišic po napornih treningih in tekmah. IR ogrevanje je tako učinkovito, varno in zdravju prijazno ogrevanje, ki poskrbi za prijetno topel dom in je kot takšno odlična alternativa klasičnim ogrevalnim sistemom.

IR panel - ogledalo je estetska in funkcionalna rešitev

Pestra ponudba IR panelov za ogrevanje

Beli IR paneli so znani kot najbolj varčni in jih z veseljem priporočamo večini naših strank. Imajo posebno zasnovo ter proizvedejo izjemno veliko dolgovalovnega zdravega sevanja. Poleg izboljšanja imunskega sistema, se z njihovim vplivom izboljšuje delovanje kapilarnega sistema in uravnava krvni pritisk. Tako imenovani grelec je izdelan iz ogljikovih kristalov in nudi maksimalen izkoristek energije, enakomerno razporejeno energijo ter izjemno učinkovitost. Estetski beli IR paneli z belim okvirjem so natančno in dovršeno izdelani ter pripravljeni za enostavno vgradnjo.

Stekleni IR paneli iz ponudbe so različnih moči in velikosti, izdelani iz kaljenega varnostnega stekla. Primerni so tako za stanovanjske kot poslovne prostore saj so na pogled izjemno elegantni in estetski. Z njimi je mogoča optimalna regulacija temperature, kar stroške za ogrevanje še zniža.

IR gretje z ogledalom je stoodstotno varno tudi v prostorih z veliko vlage (kopalnicah), lahko pa so nameščeni tudi v vseh drugih prostorih. Dobavljivi so z ali brez okvirja po izjemno konkurenčnih cenah. IR panele je mogoče barvno prilagajati, izberete lahko modele z okvirji ali takšne s poslikavami - možnosti so praktično neomejene.

Zakaj izbrati IR panele?

Infrardeča toplota se v nasprotju s konvencionalnim ogrevanjem širi po prostoru s sevanjem IR-nizkofrekvenčnih valov. IR paneli tako s pomočjo IR-valov segrevajo neposredno in omogočajo, da se prostori hitreje ogrejejo. Čeprav oddana svetloba človeškemu očesu ni vidna, je občutna in jo človek zaznava kot prijetno toploto, podobno tisti, ki jo oddajajo sončni žarki. Na enak način prostor segrejejo tudi IR paneli - neposredno, naravno in zdravo. Ker se toplota ustvarja neposredno v prostoru, imajo IR paneli 100% izkoristek in tako dodatno optimizirajo stroške ogrevanja. Na letni ravni boste tako prihranili precej denarja, ki ga boste lahko izkoristili drugače.

Ker je na trgu ponudba IR panelov velika, je pri nakupu potrebna previdnost. Vse naštete prednosti bomo namreč dosegli le, če bomo izbrali dovolj močne IR panele, v nasprotnem primeru pa se toplota ne bo mogla enakomerno razporediti po prostoru. Da bi izbrali kar se da najboljše IR panele za vaš dom, se obrnite na strokovnjake iz podjetja IR paneli, v katerem prispevajo k čistemu okolju in stremijo k zdravemu načinu ogrevanja, njihovo poslanstvo pa je prijetno in zdravo ogreti vsak hladen prostor. Naši IR paneli imajo atraktiven videz ter dolgo življenjsko dobo, poskrbijo pa za maksimalno bivalno udobje v čisto vsakem prostoru. Za topel in prijeten dom izberite le najboljše IR panele, ki bodo presegli vaša pričakovanja.

PREBERITE O VARČNOSTI IR PANELOV