IR paneli za ogrevanje prostorov z velikimi prihranki

IR paneli niso novost na trgu, saj se po vsem svetu uporabljajo že zadnjih 80 let, res pa so danes malce bolj prepoznavni, kot so bili nekoč. Omogočajo nam namreč okolju in zdravju prijazen ter stroškovno učinkovit način ogrevanja, saj v prostoru ustvarijo prijetno atmosfero in zavzamejo zelo malo prostora, njihova montaža pa ne zahteva večjih posegov v dom. IR paneli se uporabljajo za ogrevanje čisto vseh prostorov, zato so primerni tudi za namestitev v kopalnico in spalnico. Te zanimive grelne plošče po priklopu na električno omrežje ogrevajo prostore z oddajanjem infrardeče svetlobe, ki ima (dokazano) številne pozitivne vplive na zdravje posameznika. Žarki, ki jih oddajajo infrardeči paneli za ogrevanje, se razširijo po celotnem prostoru in ga tako segrejejo bolj učinkovito kot ostali ogrevalni sistemi. Ogrejejo namreč tudi stene in predmete. Pri ogrevanju z IR paneli je prostor pri zelo majhni porabi električne energije prijetno topel, hkrati pa IR paneli izboljšajo tudi počutje posameznika.

IR paneli za ogrevanje kopalnice

IR paneli poskrbijo za zdravo ogrevanje

Ali ste vedeli, da različni ogrevalni sistemi precej izsušijo zrak in tako dražijo dihalne poti? IR paneli zraka ne izsušijo, prav tako iz zraka ne odstranijo kisika. Ker imajo ogromno pozitivnih vplivov na zdravje posameznika, so idealna izbira za tista gospodinjstva, v katerih prebivajo otroci ali starejši ljudje in posamezniki, ki se srečujejo s težavami z dihali. IR paneli v dom prinašajo še dodatno prednost - pri ogrevanju z infrardečimi paneli se v zrak ne dvigajo bakterije in prah, ki povzročajo težave zlasti ljudem z alergijami. IR paneli nam tako omogočajo, da poskrbimo za prijetno bivalno klimo v prostorih in hkrati na prvo mesto postavimo naše zdravje. Moč infrardečih žarkov zdravstvo izkorišča že desetletja. Znano je, da ko infrardeča toplota prodira globoko v tkivo, blagodejno vpliva na naše zdravje, odpravlja določene bolečine in celo pozitivno vpliva na naše psihično počutje. IR ogrevanje je tako učinkovito, varno in zdravju prijazno ogrevanje, ki poskrbi za prijetno topel dom in kot takšno je odlična alternativa klasičnim ogrevalnim sistemom.

Zakaj izbrati IR panele?

Infrardeča toplota se v nasprotju s konvencionalnim ogrevanjem širi po prostoru s sevanjem IR-nizkofrekvenčnih valov. IR paneli tako s pomočjo IR-valov segrevajo neposredno in omogočajo, da se prostori hitreje ogrejejo. Čeprav oddana svetloba človeškemu očesu ni vidna, je občutna in jo človek zaznava kot prijetno toploto, podobno tisti, ki jo oddajajo sončni žarki. Na enak način prostor segrejejo tudi IR paneli - neposredno, naravno in zdravo. Ker se toplota ustvarja neposredno v prostoru, imajo IR paneli 100% izkoristek in tako dodatno optimizirajo stroške ogrevanja. Ker je na trgu ponudba IR panelov velika, je pri nakupu potrebna previdnost. Vse naštete prednosti bomo namreč dosegli le, če bomo izbrali dovolj močne IR panele, v nasprotnem primeru pa se toplota ne bo mogla enakomerno razporediti po prostoru. Da bi izbrali kar se da najboljše IR panele za vaš dom, se obrnite na strokovnjake iz podjetja IR paneli, v katerem prispevajo k čistemu okolju in stremijo k zdravemu načinu ogrevanja, njihovo poslanstvo pa je prijetno in zdravo ogreti vsak hladen prostor. Naši IR paneli imajo atraktiven videz ter dolgo življenjsko dobo, poskrbijo pa za maksimalno bivalno udobje v čisto vsakem prostoru. Za topel in prijeten dom izberite le najboljše IR panele, ki bodo presegli vaša pričakovanja.