Pošlji povpraševanje

IR ogrevanje: enostavno, varno in stroškovno učinkovito


Če smo morda najemniki stanovanja in bi radi brez kakršnihkoli dram in klicanj ter prošenj za odobritev lastnika stanovanja si ogreli stanovanje, v katerem bivamo, potem so IR paneli odlična rešitev. Velika prednost IR panelov je ravno ta, da nam pri sami inštalaciji ni treba posegati v stanovanje. Vse, kar je potrebno za namestitev IR panelov, so štiri majhne luknjice, ki jih zvrtamo v strop. Za vrtanje teh lukenj si pomagamo s priloženo šablono. Nato v luknjice namestimo vložke in privijemo priložene vijake, tako da se navoj skrije v steno. Grelno ploščo preprosto nataknemo na vijake, jo pomaknemo vstran dokler se ta ne zatakne. Na koncu jo še varno priključimo na električno omrežje in smo montažo zaključili. Pozitivna stvar je prav tako ta, da ob selitvi IR panele lahko vzamemo s sabo.


infrardeče ogrevanje


Infrardeči paneli za ogrevanje nam privarčujejo denar


Vsako leto se kdo izmed nas prime za glavo, še posebej po “močni” zimi. Takrat namreč pride račun z veliko vsoto, ki jo bomo odšteli za ogrevanje prostorov. Seveda ne bomo izklopili radiatorjev ter zmrzovali v stanovanju ali hiši, samo da bi na koncu leta zmanjšali stroške. Obstaja boljša rešitev. Rešitev so inovativni, kakovostni IR paneli za ogrevanje. Te IR grelne plošče so sposobne pretvoriti 99 % električne energije v toploto. Teh 99 % ni zanemarljiva številka, mar ne? In če govorimo o varčevanju denarja in cenah IR panelov, je dobro omeniti, da slovensko podjetje IR paneli d.o.o. trenutno nudi ob nakupu IR grelnih plošč še 50 % popusta za nakup kateregakoli termostata.


Ali je IR stropno gretje in ali so infrardeči stenski paneli varni?


Popolnoma varni! Prav nič nam ni treba skrbeti, da bi IR stropno gretje bilo nevarno za uporabo in da bi se IR stenski paneli vžgali ter povzročili požar. Vsi ti IR paneli so potrjeni in preverjeni s strani evropskih certifikatov. Izdelani so namreč iz kakovostnih materialov, ki varno in prijetno grejejo.

Poleg tega IR paneli ugodno vplivajo na zdravje, saj grelne plošče ne izsušujejo zraka ter s tem ne dražijo sluznice. Takšen način ogrevanja se priporoča astmatikom in tistim, ki trpijo za alergijami. IR toplota pa je že več let znana po tem, da odpravlja bolečine v mišicah, hrbtenici in sklepih, saj IR žarki prodrejo globoko v tkivo in tako izboljšajo fizično in psihično počutje. Zelo dobro poznana je toplotna IR terapija, ki pospešuje krvni obtok, povzroči hitrejše izgorevanje kalorij, pomaga pri prehladih, vpliva na razstrupljanje telesa in celo znižuje holesterol.


IR paneli


Rešimo se vlage v stenah z IR ogrevanjem

Če imamo nameščene IR grelne plošče, se bodo ob gretju stene segrele, saj IR žarki prodrejo globoko vanje. Prodrejo celo po kar nekaj centimetrov. To stene izsuši in prepreči nastanek vlage. Kljub temu pa zrak ostane vlažen in prijeten za dihanje. Če imamo klasični ogrevalni sistem, pa nam deluje ravno nasprotno. Izsušuje nam zrak, dvigne celo prah in bakterije v prostorih in odlaga vlago v stene, kar pa dolgoročno škodi zdravju, saj se začne v stenah tvoriti škodljiva plesen.