IR paneli – odločite se za infrardečo ogrevanje in privarčujte!

IR paneli so grelne plošče, katerih princip delovanja temelji na oddajanju toplotnih valov, ki jih občutimo na podoben način kot sončne žarke. Temu načinu ogrevanja pravimo infrardeče, pri čemer je valovna dolžina takšnega sevanja nekje med 780 nanometri in 1 milimetrom, vse to pa je odvisno od temperature telesa, ki oddaja toploto.

V kolikor se odločate za prenovo ogrevalnega sistema in si želite kar se da nizke investicije brez stroškov vzdrževanja in z majhno porabo elektrike, potem so IR paneli odlična rešitev za vas. Njihove prednosti lahko izkoristimo tako v stanovanju, kot tudi v hiši in poslovnem prostoru. IR žarki ne ogrevajo zraka okoli nas, temveč delujejo na različna telesa v prostoru, kar pomeni, da segrejejo stene, tla in predmete, ki toploto nato oddajajo v okolico.

Pri uporabi IR panelov se toplota enakomerno razporedi po prostoru in se ne zadržuje zgolj pri stropu, kar je težava  pri klasičnih ogrevalnih sistemih. Infrardečo ogrevanje z IR paneli ne dviguje prahu v prostoru, z gretjem sten pa preprečujemo nastanek in razvoj plesni, zato govorimo o zdravem načinu ogrevanja, primernem tudi za otroke, astmatike, ljudi z alergijami in starostnike.

Suh in prašen zrak je največkrat posledica klasičnih ogrevalnih sistemov, ki v zrak ne dvignejo le prahu, temveč tudi pršice, ki povzročajo ogromno alergij. Ogrevanje z IR paneli pa ne prinaša le nizkih stroškov ogrevanja z majhno porabo elektrike, temveč imajo infrardeči ogrevalni paneli pozitiven vpliv na počutje v prostoru, so prijazni ljudem z alergijami, ponujajo možnost regulacije preko sobnega termostata, ne zahtevajo posebnega vzdrževanja, njihova montaža pa je relativno enostavna in jo lahko načeloma opravimo kar sami.


Prednosti infrardečega ogrevanja


Zakaj preklopiti na infrardečo ogrevanje?

Infrardečo ogrevanje z IR paneli je tiho, nežno in zdravo, zato je idealno tudi za prostore, v katerih ne želimo hrupa, kot je denimo spalnica. Nekoč je med ljudmi veljalo prepričanje, da je ogrevanje z infrardečimi ogrevalnimi sistemi dražje, vendar se je izkazalo ravno nasprotno. Ogrevanje z IR paneli prinaša nizke stroške začetne investicije, so ekonomični, enostavni za montažo brez večjih posegov, sistemi so zelo hitro odzivni, dolga življenjska doba pa je le še ena izmed številnih prednosti uporabe IR panelov za ogrevanje.

Poleg tega IR grelni paneli ne zmanjšajo vlage v prostoru, zato tudi sami nimamo občutka, da je prostor izsušen, ob čemer bi se počutili utrujeni, pojavile pa bi se lahko tudi težave s kožo. Omenili smo že, da je vzdrževanje IR panelov izjemno nezahtevno, saj ni motorja, gibljivih delov in drugih komponent, ki bi se lahko obrabile ali pa bi jih bilo potrebno zamenjati oziroma namazati. Grelna telesa od nas zahtevajo le redno čiščenje reflektorjev, saj bo le-tako naša enota delovala tako, kot mora. IR grelni paneli so na voljo tudi v našem podjetju.


Infrardečo ogrevanje

Seznanite se z delovanjem IR panelov

Na naši spletni strani imate možnost ogleda videoposnetka, ki nazorno prikazuje delovanje IR panela v praksi. Če živite v bloku ali večstanovanjski hiši in ste pri ogrevanju odvisni od drugih, sosedov, lastnikov ali upravnikov – ali je to res tisto, kar si želite?

Zagotovite si infrardeči ogrevalni panel, s katerim boste privarčevali, si zagotovili nadzor in imeli vedno topel dom po vaših željah! Vse to in še več vam omogočajo IR paneli iz naše ponudbe. Pri izbiri vam bomo z veseljem priskočili na pomoč s strokovnimi nasveti iz prve roke, z vami bomo delili izkušnje in skrbeli za vaše infrardeče ogrevalne panele tudi po nakupu!

Poizvedite več o ir panelih za ogrevanje