Pošlji povpraševanje

Infrardeče ogrevanje z IR paneli zmanjša porabo, a ne na račun udobja

Infrardeče ogrevanje se vse bolj uveljavlja kot ena najbolj ekoloških, okolju prijaznih izbir, kar ima seveda tudi zelo pozitiven vpliv na vaše stroške. O razlogih za to bomo nekoliko podrobneje spregovorili v nadaljevanju, hkrati pa vam bomo predstavili še nekatere druge prednosti, ki jih imajo IR paneli za ogrevanje.

Infrardeče ogrevanje velja za eno najugodnejših možnosti

Primerjava s klasičnim centralnim sistemom hitro pokaže, da je IR panelno ogrevanje v povprečju precej cenejša opcija. Eden izmed razlogov za to se skriva v možnosti »selektivnega vklopa« posameznih naprav – ni torej potrebe po zaganjanju celotne črpalke. Vendar pa si lahko obetate precejšnje prihranke tudi v primeru, da ste se doslej zanašali na električne radiatorje in podobne naprave. V primerjavi z njimi namreč IR paneli za ogrevanje poskrbijo za celo do 50-odstotno znižanje stroškov. Pomembne zasluge za to ima dejstvo, da IR oziroma infrardeče panelno ogrevanje za prenos toplote ne zahteva predhodnega segrevanja zraka, zato je ta princip mnogo varčnejši in učinkovitejši.

Ker infrardeči žarki neposredno segrejejo telesa, prav tako ne prihaja do velikih temperaturnih razlik v prostoru, ki so sicer posledica hitrega dviganja toplega zraka. IR ogrevanje je obenem povsem kompatibilno z rednim zračenjem, saj je toplota akumulirana v predmetih in v zidovih, zato se kljub pogostemu zračenju v prostor sprošča še kar nekaj časa. Vendar pa bo potreba po zračenju z IR paneli za ogrevanje najverjetneje precej manjša, saj ne bo prihajalo do dvigovanja prahu, kar še malce oklesti stroške.

infrardeči stenski paneli

Infrardeče panelno ogrevanje je idealno za odpravo vlage po zidovih

Vlažni zidovi predstavljajo precejšnjo nevarnost za zdravje, še posebej če se v vlažnih prostorih zadržujemo zelo pogosto in če se je zaradi vlage po zidovih morda razvila celo plesen. Tovrstne težave je sicer mogoče začasno sanirati, a če ne odpravite samega vzroka za pojav, se bodo prej ali slej ponovile. Če se odločite za infrardečo ogrevanje, boste s tem poskrbeli za izsušitev zidov (a ne zraka!), saj so infrardeči žarki, ki jih sproščajo plošče, sposobni prodreti zelo globoko. Toplota tako izsuši zidove. Ko poskrbite še za odstranitev morebitne plesni, ste učinkovito preprečili ponavljanje težave, s tem pa poskrbeli za bolj zdrave bivalne pogoje zase in za svoje najbližje.

IR panelno ogrevanje

IR paneli za ogrevanje na voljo v več izvedbah

V ponudbi podjetja IR paneli d.o.o. vas čakajo plošče priznanega proizvajalca Sunlite, ki so znane po odličnem izkoristku in po najvišji stopnji varnosti. Ponujamo vam več različic naprav za infrardeče ogrevanje. Klasična rešitev, za katero se odloči večina strank, so preproste, a elegantne bele plošče. Odločite pa se lahko tudi za malce bolj posebne različice, npr. za plošče brez okvirja, steklene plošče ali pa izvedbe z ogledalom. Slednje so še posebej priljubljene v kopalnicah. Posebnost tega ogledala je, da se ne orosi niti v izredno vlažnih prostorih, za kar so seveda zaslužni žarki, ki jih naprava oddaja.

infrardeče panelno ogrevanje

2 možnosti namestitve: infrardeči stenski paneli ali stropna montaža

Ob nakupu vam svetujemo glede pravilne namestitve naprav, ki bo poskrbela, da bo infrardeče ogrevanje še posebej učinkovito. Strankam priporočamo, da se takrat, ko je to mogoče, odločijo za namestitev na strop, najbolje na sredino prostora oz. tako, da je razdalja med ploščo in zidovi približno enaka. V primeru višjega stropa (3 metre in več) svetujemo, da si pomagate z nosilci, ki omogočijo, da napravo nekoliko spustimo, s tem pa izboljšamo učinek.

Za izjemno učinkovito infrardeče ogrevanje pa lahko poskrbijo tudi pravilno oz. premišljeno nameščeni infrardeči stenski paneli. Pri tem morate paziti, da ne prihaja do blokad žarkov, npr. zaradi večjih predmetov, ki onemogočajo njihovo širjenje. Priporočamo, da se infrardeči stenski paneli namestijo na višini cca 130 centimetrov nad tlemi, pri čemer je optimalno, da je razdalja med ploščo in nasprotnim zidom 4 metre ali manj. Na voljo smo vam za dodatne napotke oziroma vprašanja.