Pošlji povpraševanje

IR paneli za poceni ogrevanje čisto vsakega doma

Razmišljate o nakupu IR grelnih panelov? Čeprav je zima še dokaj daleč, je pravi čas, da pričnemo razmišljati o tem, kako bomo segrevali prostore v mrzlih dneh. Ker danes ogrevamo na različne načine (npr. centralni sistem, radiatorji, plinske peči, kamini itd.), je potrebno poudariti, da ima vsak izmed sistemov svoje prednosti in slabosti. IR paneli za sobeV sodobnem času postaja vse bolj uveljavljena uporaba kvalitetnih IR panelov, ki pri svojem delovanju oddajajo infrardečo svetlobo in imajo zato številne prednosti.

IR je kratica za infrardeče (infrardeča svetloba je del nevidnega svetlobnega spektra) in se nanaša na eno izmed naravnih oblik prenosa toplote, ki smo ga deležni vsak dan. Za lažjo primerjavo: Centralni ogrevalni sistemi oddajajo toploto v prostor tako, da se topli zrak hitro dviguje, zrak pri tleh pa ostaja mrzel. Infrardeči topli valovi, ki jih oddajajo IR paneli, se širijo po celotnem prostoru, zato v trenutku začutimo prijetno toploto. IR valovanje neposredno ogreje stene in predmete v prostoru, ti pa nato sevajo toploto iz vseh smeri. Toplota je prijetna in s tem sistemom ne troši nepotrebne energije.

V kolikor se sprašujete, ali je za vaš dom primernejši centralni sistem ali IR paneli, naj vam zaupamo, da uporaba IR panelov za ogrevanje prinaša visok izkoristek energije in je v primerjavi z drugimi načini IR ogrevanje bolj prijazno zdravju.


IR paneli


Predstavljamo vam prednosti ogrevanja z IR grelnimi paneli

Prednosti ogrevanja z IR paneli je pravzaprav ogromno. Takšen način ogrevanja je zdravju prijazen in zagotavlja prijetno bivalno okolje za vse družinske člane, prav tako pa je varčen in okolju prijazen. Kvalitetni IR paneli ne izsušijo zraka in ne dražijo dihalnih poti, kar je bilo dokazano tudi v številnih raziskavah na področju zdravja. Ko infrardeča toplota prodira globoko v tkivo, blagodejno vpliva na naše zdravja, dokazano pa je celo, da odpravlja določene bolečine in pozitivno vpliva na psihično počutje posameznika.

IR paneli so tako idealna izbira za domove, v katerih prebivajo starejše osebe, otroci ali osebe z alergijami oziroma obolenji dihal. IR paneli za ogrevanje namreč ne dvigujejo prahu in bakterij, zato predstavljajo odlično izbiro za ogrevanje v stanovanjih, v katerih prebivajo alergiki. Še ena izmed mnogih prednosti uporabe kvalitetnih IR panelov je njihova hitra montaža, saj plošče zelo enostavno namestimo na strop ali steno in jih nato priključimo na električno omrežje. Vse to pomeni, da za montažo IR panelov potrebujemo zgolj nosilec in električno vtičnico.


Kam po najbolj kvalitetne IR panele?

V podjetju IR paneli d.o.o. smo za vas pripravili odlično ponudbo najboljših rešitev za ogrevanje vašega doma. Bele IR grelne plošče so najboljša izbira za večino naših kupcev. Zaradi posebne zasnove so v primerjavi z ostalimi še bolj varčne. Proizvajajo velike količine infrardečega sevanja v dolgovalovnem območju od 8 μ do 14 μ, za katerega znanstveniki trdijo, da zboljšuje imunski sistem, pomaga uravnavati krvni pritisk in izboljšuje delovanje kapilarnega sistema.

Na voljo so tudi IR paneli brez okvirja, preprosti, a kljub temu elegantni, ki se spajajo z vsakršnim okoljem in so primerni tako za stanovanjske, kot za poslovne prostore. Pri nas lahko izbirate med steklenimi IR paneli, izdelanimi iz zelo kakovostnega kaljenega varnostnega stekla, nudimo pa vam tudi možnost infrardečega ogrevanja z ogledalom in brez okvirja. Cene IR panelov so dostopne za vsak žep. Za dodatne informacije lahko obiščete tudi našo spletno stran.