Hidravlične dvigalke in cilindriHidravlične dvigalke omogočajo varno dvigovanje strojev ali drugih bremen

Zmogljive in robustne dvigalke so namenjene dviganju najzahtevnejših tovorov, na primer strojev. Za dviganje lahko uporabimo ali dvigalno nogo ali vrhnji dvigalni nastavek. Dvigalka je lahko opremljena z ročajem in s kolesi za hitro in enostavno premikanje.
V podjetju Dobit d.o.o. so vam na voljo hidravlični cilindri (odločite se lahko za enojno ali dvojno delujoči hidravlični cilinder) in ročne hidravlične dvigalke z nizkim ali dolgim hodom bata, ki omogočajo varno dvigovanje strojev ali drugih bremen. S pomočjo samostojne hidravlične črpalke ali vgrajene črpalke na dvigalki lahko dvignete praktično katerokoli breme.
Naš prodajni program hidravličnih dvigalk ustreza najstrožjim merilom, tako glede kakovosti materialov kot tudi kakovosti same izdelave. Naši proizvodi že desetletja veljajo za izredno vzdržljive in se ponašajo z dolgo življenjsko dobo. Hidravlične dvigalke zagotavljajo neodvisno uporabo, varčujejo z energijo in so primerne tudi za večje obremenitve. Še zlasti so nepogrešljive hidravlične avtomobilske dvigalke, saj si brez njih ne moremo predstavljati popravila avta ali menjave gum.

Hidravlične dvigalke - hidravlični cilinder najvažnejši element v hidravliki

Hidravlični cilinder, imenovan tudi hidravlični linearni motor, je v bistvu hidravlični potrošnik in velja za najvažnejši delovni element v hidravliki. V njem se energija iz hidravličnega medija (olja) pod tlakom pretvori v enostavno vodljivo moč, ki deluje v ravni liniji. Hidravlični cilinder najdemo v številnih oblikah vgradnje.
Hidravlični cilinder je sestavljen iz cevi cilindra, v kateri se bat, ki je priključen na batnico, giblje naprej in nazaj. Cev cilindra je na obeh straneh zaprta z dnom in z glavo cilindra, pri kateri pride ven batnica. Bat, na katerem so tesnila in vodilni obroči, deli notranjost cilindra na dve komori - spodnjo, tlačno komoro in komoro na strani batnice. Hidravlični tlak deluje na bat in ga s tem linearno premika.

Hidravlične dvigalke - brez elektro hidravlične črpalke ne gre

Ročne, nožne ali elektro hidravlične črpalke (enostopenjske ali dvostopenjske) so nepogrešljivi del opreme, kadar imate opravka s hidravličnimi dvigalkami, cilindri in hidravličnimi stiskalnicami. Preko hitrih spojk je omogočen hiter priklop na omenjene hidravlične naprave. Dodatni manometer, precizni hidravlični ventili in razdelilna baterija pa omogočajo varno in natančno dvigovanje ali spuščanje enega ali več cilindrov.

Vabljeni na našo spletno stran.

Dobit d.o.o. | Transportna in verižna tehnika po ugodni ceni