Električno verižno dvigalo omogoča enostavno dviganje težjih bremen

Električno verižno dvigalo je na prvi pogled precej preprosta naprava, ki pa je uporabna v številnih situacijah. Uporaba električnega verižnega dvigala bo tako občutno pospešila delo v industrijskih obratih, na gradbiščih, v logistiki ipd. in tako poskrbela za večjo produktivnost. Investicija v kakovostno električno verižno dvigalo je tako vsekakor modra odločitev.

Električno verižno dvigaloZmogljivost in hitrost električnega verižnega dvigala

Pred nakupom električnega verižnega dvigala pa morate dobro razmisliti, kakšen tip naprave sploh potrebujete, saj je dandanes ponudba vse prej kot skopa. Tako so vam denimo na voljo električna verižna dvigala, katerih maksimalna obremenitev znaša manj kot 1 tono oziroma 1000 kilogramov, po drugi strani pa so vam na voljo tudi naprave z zmogljivostjo več ton oziroma celo do 100 ton. Potrebe po dvigalih s tolikšno zmogljivostjo so sicer manjše, najbolj iskana tako še vedno ostaja »zlata sredina«, torej dvigala, katerih maksimalna nosilnost je nekaj ton. Seveda pa morate sami oceniti, kakšno električno verižno dvigalo bi bilo najprimernejše za vaše potrebe. Pri nakupu pa bodite pozorni tudi na maksimalno hitrost dvigala, saj lahko tudi pri tej karakteristiki prihaja do precejšnjih razlik med posameznimi napravami.

Enostavno upravljanje in popolna varnost

Električno verižno dvigalo je vsekakor naprava, ki lahko olajša marsikatero delo, njegova dodatna prednost pa je, da omogoča enostavno upravljanje, ki ne zahteva posebnih znanj oziroma izkušenj. Obenem je to tudi izjemno varna naprava, seveda ob predpostavki, da upoštevamo navodila za pričvrstitev in da poskrbimo za redno in ustrezno vzdrževanje. Poleg vsega naštetega pa je električno verižno dvigalo tudi izjemno vzdržljiv oziroma robusten pripomoček, katerega življenjska doba je v večini primerov nadpovprečno dolga.