Ročno verižno dvigalo - izjemno praktična in varna naprava

Zanimivo je, da so izumi, ki so pomembno vplivali na razvoj v različnih panogah, večinoma precej enostavni. Med tovrstne »izume« zagotovo spada tudi ročno verižno dvigalo, katerega mehanizem je preprost, njegovo koristi pa so vsekakor izjemno pomembne.

Ročno verižno dvigalo za dvig bremenRočno verižno dvigalo je nepogrešljiv pripomoček v številnih situacijah

Majhen vložek, a velik efekt - to je vsekakor glavna prednost, ki jo ponujajo ročna verižna dvigala. Za njihovo upravljanje namreč zadostuje že manjša moč, s pomočjo katere pa lahko dvignemo bremena, težka več sto kilogramov. Ročna verižna dvigala se tako najpogosteje uporabljajo v logistiki in v industriji, v raznih skladiščih, pri gradnji ipd., zelo koristna pa so lahko tudi pri različnih kmetijskih opravilih. Uporaba ročnih verižnih dvigal je pogosto mogoča tudi v pogojih, ki niso primerni za električne naprave.


Stabilna pričvrstitev zagotavlja optimalno varnost

Ročna verižna dvigala so povsem neproblematična za uporabo tudi z vidika varnosti, pomembno je le, da je njihova montaža oziroma pričvrstitev izvedena strokovno oziroma v skladu z navodili proizvajalca. Tako boste zagotovili nemoteno in varno uporabo vašega ročnega dvižnega dvigala, obenem pa preprečili njegovo morebitno okvaro.


Vzdrževanje ročnega verižnega dvigala

Varna uporaba ročnega verižnega dvigala pa zajema tudi redne (običajno letne) preglede naprave, ki potrdijo, da vaše dvigalo deluje brezhibno oziroma da ustreza določenim varnostnim standardom. Premazi in uporaba različnih olj naj potekajo v skladu s priloženimi navodili, v primeru okvare vašega ročnega verižnega dvigala pa vam odsvetujemo, da se popravil lotevate sami. Četudi bo morda videti, da je z dvigalom vse v redu, se lahko pojavijo skrite napake, posledično pa obstaja povečana nevarnost za delovno nesrečo. Popravila tako raje prepustite strokovnjakom za ročna verižna dvigala oziroma pooblaščenim serviserjem.