Zobni implantanti – dolgoročna rešitev, ki vam daje lep, naraven nasmeh

Zobni implantanti predstavljajo trajno rešitev za vse, ki so soočeni z izgubo enega ali več zob. Zobni implantant je kovinski vijak, narejen iz titana ali titanovih zlitin, ki se vgradi v kost in služi kot umetna korenina za posamezni zob. Titan je biološko najbolj sprejemljiva kovina. Kost po kirurški vsaditvi tesno obraste vsadkovo površino. Tako trdno zasidran vsadek prevzame funkcijo zdrave zobne korenine in nam s tem odpira nove možnosti pri protetični rehabilitaciji zobovja. Ne nazadnje ima titan lahko daljšo dobo uporabnosti kot zdravljena zobna korenina, sestavljena iz biološkega materiala.

Zobni implantanti se vstavijo, kadar manjka eden ali več zob in kadar manjkajo vsi zobje. Z njihovo vstavitvijo se prepreči nadaljnja resorpcija kosti in tako ni potrebe po brušenju sosednjih, zdravih zob, ki bi služili kot nosilci mostičkov. V primeru enega manjkajočega zoba je implantat najboljša rešitev, saj v celoti ohranimo oba sosednja zoba, katera bi v primeru izdelave klasičnega mostička bilo potrebno obrusiti. V primeru, da manjka več zob, zobni implantanti služijo kot nosilci mostička. Izkušnje kažejo, da je strah pred vstavitvijo zobnega vsadka odveč. Pred vsakim posegom je vsekakor vredno razmisliti o alternativi, oziroma ali bi implantat pripomogel k večjemu zadovoljstvu in kakovostnejšemu življenju.

Prednosti zobnih implantantov so:

- naraven občutek in videz;

- spojenost s kostjo kot pri naravni korenini;

- lahkotno grizenje in žvečenje;

- ne poškodujejo sosednjih zob in tkiva.

Zobni implantant – postopek vgradnje enostaven in hiter

Postopek vgradnje implantanta se začne z osnovnim pregledom. Ta je namenjen pogovoru z izbranim zobozdravnikom ali oralnim kirurgom, ki bo poseg opravil. Pregledal bo vašo ustno votlino, rentgenki posnetek in vas povprašal o morebitnih boleznih. Na podlagi prejetih podatkov bo ocenil, ali so pogoji in zdravje v ustni votlini ustrezni za vsaditev implantata. Po kliničnem pregledu sledi planiranje oralne rehabilitacije oz. samega implantološkega posega ter spoznavanje pacienta s postopki.

Potek samega operativnega posega praviloma poteka v lokalni anesteziji in traja od 20 do 30 minut. S posebnim instrumentom se pripravi kostno ležišče, kamor se nato privije implantat. Pogosto se ob posegu dogradi tudi kostni primanjkljaj, da se zobni vsadek bolje zraste s kostjo. Sluznico se ob koncu posega zašije s šivi. Po posegu se pojavi oteklina in rahla bolečina. Oboje hitro mine, še posebej, če si pomagate z analgetiki in dnevom počitka. Šivi se odstranijo v tednu ali dveh po posegu.

Čas zaraščanja je odvisen od stanja pacientovih kosti in kompleksnosti posega, običajno traja od 3 do 6 mesecev. V tem času na željo pacienta izdelamo začasno krono ali provizorne zobe. Po tem času nadaljujemo z izdelavo protetičnega nadomestka, ki ga imenujemo zobna prevleka (krona). Ta je izdelana iz keramike, porcelana ali cirkonija. Natančen in izkušen zobozdravnik protetik pacientu namesti protetiko, ki je skladna z barvo preostalih zob, je naravne velikosti in oblike ter deluje mladostno.

Dentalne Akademije – najboljši zobni implantanti

Veliko ljudi se sramuje svojega nasmeha, ker jim manjka kakšen zob. Samo en manjkajoč zob lahko povzroči, da postane oseba vase zaprta, sploh če se zgodi, da je ta zob eden od sprednjih zob. Zakaj bi trpeli, če pa si lahko povrnete samozavesten in zdrav nasmeh z zobnim nadomestkom, ki ga je praktično nemogoče razlikovati od naravnih zob. Zobni implantanti so estetsko dovršeni, ob pravilni skrbi za ustno higieno in ob rednih kontrolnih obiskih zobozdravnika pa zagotavljajo maksimalno stabilnost in trajnost.

Zobni implantanti Dentalne akademije Ljubljana so odlična zamenjava za delne in totalne proteze ter prevleke in mostičke. Odlikuje jih izjemna stabilnost, funkcionalnost in visoka estetika, najnovejša tehnologija vgradnje brez operacije pa zagotavlja hitro, nebolečo in cenovno ugodno izbiro. Naredite korak naprej in se odločite za brezplačen pregled, kjer vam bomo strokovnjaki Dentalne Akademije z veseljem svetovali.

Preverite pa še preostalo ponudbo storitev, ki jih ponujamo pri Dentalni Akademiji.