Ustna higiena za lepe zobe in sijoč nasmeh

Ustna higiena je izjemno pomemben del človekovega odraščanja in sampodobe, saj zagotavlja lepe, bele zobe in zdrave dlesni, ki so ogledalo vsakega posameznika. Zdravo prehranjevanje, kjer uživamo veliko kakovostne hrane, redno čiščenje zob in izogibanje nezdravim razvadam kot so kava ter cigareti zagotavljajo kakovostno higieno ustne votline in preprečujejo nastanek kariesa in morebitnih bolezeni kot je parodontoza. Skrb za zdrave zobe in pravilno ustno higieno je potrebno učiti že v mladih letih, zato v naši ordinaciji zagotavljamo prve preglede otrok, kjer se pogovorimo o ustni higieni otrok, naši strokovnjaki na področju zobozdravstva jim pokažejo, kako se pravilno čisti zobe, obenem pa lahko, v kolikor želite odstranimo tudi zobni kamen. Redni pregledi zob so nujni za kakovostni ustno higieno, v kolikor je potrebno pa za vas ali vašega otroka izberemo tudi primeren zobni aparat, s katerim bodo vaši zobje poravnani.  

Higiena ustne votline

Ustna higiena za kakovostno žvečenje in govor

Zunanji videz je ogledalo posameznika in v današnjem času je skoraj nujno, da skrbimo za postavo, da hodimo k frizerju in imamo obleko, ki ustreza našemu stilu. Pri tem je ustna higiena pogosto povsem zanemarjena, a ravno beli zobje in lep nasmeh so ena prvih stvari, ki jih opazimo pri osebi. Poleg estetskega videza nam kakovostna ustna higiena zagotavlja brezskrbno žvečenje, okušanje, pomembna je pri govoru, saj nam pravilno postavljeni zobje omogočajo boljšo izgovorjavo, obenem pa smo veliko bolj samozavestni pri poljubljanju in smehu, če vemo, da imamo prijeten zadah in lepe zobe. Vse omenjene stvari so nujne v vsakdanjem življenju in le pravilna ustna higiena nam omogoča kakovostno in brezskrbno življenje, polno smeha in lepih trenutkov. V kolikor vas zanima kako poskrbite za ustno higieno otrok ali higieno ustne votline pri odraslih nas kontaktirajte in naročili vas bomo na pregled, kjer vam bomo vse razložili.

Ustna higiena otrok

Več o ustni higieni otrok

Slaba ustna higiena lahko vodi do parodontoze

Ustna higiena poskrbi za kakovostno samopodobo, ki je predvsem pomembna pri otrocih, saj so v fazi odraščanja, ko je lepo mnenje o sebi ključno za nadaljnje življenje. Kakovostna samopodoba in lep zunanji videz sta zelo pomembna, vseeno pa je ustna higiena pomembna tudi za to, da preprečimo nastnek različnih bolezni v ustni votlini. Slaba prehrana in slaba higiena zob vodita k nastajanju oblog na zobu, bakterije v oblogah pozvročajo vnetje in krvavenje dleseni in v kolikor ni ustreznega zdravja, se lahko hitro razvije v parodontozo – bolezen obzobnih tkiv, ki lahko vodi do popolne izgube obzobne kosti in v najbolj skrajnem primeru izgubo zob. Parodontoza nastaja počasi in sicer tako, da ob zobu nastajajo žepki v katerih so bakterije, ki žepke počasi poglabljajo. V naši zobozdravstveni ordinaciji se zavedamo pomembnosti pravočasnega odkritja nastajanja parodontoze, zato priporočamo redne preglede otrok in odraslih.

več o pravilni ustni higieni

Ustna higiena otrok je osnova za življenje

Kako pomembna je dobra ustna higiena, ki ima za posledice bele zobe in lep nasmeh, ki zagotavljajo kakovostno samopodobo želimo pokazati že najmlajšim, saj smo prepričani, da je to najboljša naložba za nadaljnje življenje. Otroke na našem prvem pregledu seznanimo z pravilnim čiščenjem zob, razložimo jim pomen zdrave prehrane in jim predstavimo pregled pri zobozdravniku kot neboleč proces, ki je nujen za brezskrbno življenje. Zavedamo se, da bo le kakovostna ustna higiena otrok pripomogla k zmanjšanju bolezni ustne votline, boljši samopodobi in prijetnemu preživljanju prostega časa in časa v službi. V Dentalni akademiji zagotavljamo kakovostne prve preglede, ugodno čiščenje zobnih oblog, različne vrste zobnih aparatov in ostale zobozdravstvene storitve. V kolikor imate kakršnokoli vprašanje, nas lahko kontaktirate po telefonu ali emailu, naši strokovnjaki vam bodo z veseljem pomagali in vas naročili na pregled.