Bioklimatska pergola za vsak dom

Bioklimatska pergola je inovativen in vedno bolj priljubljen način osenčenja dvorišča ali terase. Tehnične lastnosti alu pergol prekašajo celo običajne nadstreške. Pred najzahtevnejšimi vremenskimi razmerami vas ščitijo na zelo enostaven, a hkrati učinkovit način. Pod moderno bioklimatsko pergolo boste tako lahko uživali skozi celotno leto. Poleti vas bo ščitila pred močnim soncem in vročino, pomladi in jeseni pred dežjem, pozimi pa celo pred snegom. V vseh letnih časih pa boste zaščiteni tudi pred močnim vetrom (do 117 km/h). Pikniki in druženje s prijatelji tako ne bodo več omejeni več na poletne mesece, saj vas bo pred vsemi nevšečnostmi ščitila bioklimatska pergola. Terasa bo tako veliko bolje izkoriščena, vaši prijatelji pa se bodo piknikov in zabav udeleževali s še večjim veseljem!


Prednosti bioklimatske pergole

Bioklimatska pergola je sestavljena iz posameznih lamel, katere lahko po vaših željah nagibate. Njihov naklon uravnavate s pomočjo majhnega daljinca, ki požene elektro motor. Le-ta je skrit v konstrukciji alu pergole. Tako lahko v vsakem trenutku dneva prilagajate količno svetlobe oz. sončnih žarkov. Prilagajanje naklona lamel moderne bioklimatske pergole pa ni uporabno le za uravnavanje svetlobe in kroženje zraka. Kot zelo praktično se izkaže tudi v primeru nevihte, dolgotrajnega deževja ali snega. S pomočjo daljinca lahko lamele enostavno poravnate in moderno bioklimatsko pergolo spremenite v vodotesno streho. Branje knjige na svežem zraku bo tako veliko prijetnejše – na suhem ob zvoku dežnih kapelj, ki padajo na površino pergole. Terasa tudi v takšnem vremenu ne bo pošpricana, saj odkap lamel sega direktno v žleb. Za nemoteno stransko ali talno odvodnjevanje je torej poskrbljeno. Le-to je sicer zelo pomembno tudi pozimi. Moderna bioklimatska pergola namreč vsebuje sistem za taljenje snega, zato je strah, kako pergolo očistiti, odveč. Za boljšo zvočno in toplotno izolacijo poskrbi tudi poliuretanska pena, ki se skriva v lamelah alu pergol. Terasa bo tako postala prijeten in domače kotiček, kjer boste lahko preživljali mrzle zimske popoldneve.

bioklimatska pergola

Izgled bioklimatske pergole

Videz bioklimatskih pergol je zelo moderen in eleganten, saj so alu pergole narejene iz aluminija v RAL barvah. Za razliko od večine nadstreškov so pri modernih bioklimatskih pergolah vijaki popolnoma nevidni, zato takšna vrsta osenčenja ne izgleda niti najmanj robustno. Nasprotno, s tankimi stebri (115 x 115 mm) alu pergola ne bi mogla izgledati elegantneje. Z dodatnimi LED trakovi in reflektorji se celotna konstrukcija ponoči prelevi v intimen prostor, v katerem boste želeli preživeti vsak prost večer. Vaš dom bo s takšno moderno bioklimatsko pergolo dobil pridih domačnosti in topline.