VSI.SI d.o.o.

Vedno na vrhu

Izdelava spletnih strani mora biti premišljena in ciljno usmerjena

Izdelava spletnih strani, ki odražajo blagovno znamko ali storitve podjetja, je danes ključnega pomena. Spletno oblikovanje se je v zadnjih nekaj desetletjih razvilo v umetnost urejanja in načrtovanja vsebin. Kombinacija funkcionalnih in estetskih elementov, prepoznavanje trendov in algoritmov ter optimalna uporaba spletnih orodij močno prispevajo k uspehu podjetja in njegovi konkurenčnosti na trgu.

kakovostna izdelava spletnih strani

Izdelava spletnih trgovin in strani je proces sodelovanja, v katerem uspeh določajo estetska dovršenost, celostna grafična podoba (CGP), ustvarjalno oblikovanje in uporabniška izkušnja. Pri načrtovanju in razvoju je najprej treba postaviti temelje. Ti bodo določili razporeditev in zaporedje vizualnih elementov, prilagodljivost, navigacijo in hitrost. Pri postavljanju je uporabljen edinstven nabor orodij za ustvarjanje, oblikovanje in razvoj, ki bodo zagotovili najboljšo uporabniško izkušnjo. Slednja je pri izdelavi strani poglavitna.

Z razvojem tehnologije in obsežnejšim znanjem, so obiskovalci postali vse bolj zahtevni, kar vpliva tudi na njihovo zasnovo. Le pomislite, kolikokrat ste kakšno mesto zapustili zgolj zato, ker so se vsebine nalagale prepočasi? Visokokakovostna zasnova bo poskrbela, da je mesto verodostojno, enostavno dostopno, hitro nalagajoče in predvsem visoko uvrščeno v iskalniku.


Kako poteka izdelava spletnih strani in trgovin?

Izdelava spletnih trgovin in strani poteka na tri različne načine. Oblikuje se lahko na osnovi teme, po naročilu ali pa se predela že obstoječe spletno mesto oziroma trgovina. Veliko podjetij se odloča za izdelavo na osnovi teme. Kot že ime pove, gre za oblikovanje na podlagi kakovostno dodelane teme, ki jo nudi platforma WordPress. Čeprav so teme vnaprej pripravljene, dopuščajo popolno prilagoditev CGP podjetja. Takšno oblikovanje je najhitrejše in cenovno najugodnejše, poteka pa v 9 korakih.

enostavna izdelava spletnih trgovin

Izdelava spletnih strani ali trgovin se začne z izčrpnim sestankom, kjer naročnik izrazi svoje želje. Vsak naročnik ima določeno predstavo o tem, kako naj bi njihova stran izgledala. Po sestanku strokovnjaki izberejo nekaj tem, ki se skladajo z vizijo naročnika. Ko je tema potrjena, se zasnuje struktura za glavne strani. Ta je zasnovana na podlagi CGP podjetja, vsebine in teme. Naročnik nato poda komentarje, izrazi želje po spremembah in prilagoditvah, hkrati pa prejme natančna navodila, katere vsebine morajo biti pripravljene za zasnovo strani.

Temu sledi izdelava strani. V tem koraku se zakupi domeno in strežnik, naloži CMS sistem ter izdela osnova na podlagi izbrane teme. V kolikor je mesto že postavljeno in potrebuje le prenovo, ima naročnik manj dela, saj se lahko vsebine črpajo iz že obstoječega mesta. V zadnjih korakih naročnik poda svoje mnenje, naredijo se obrazci, uredijo besedila in plačilni sistemi itd. Ko je naročnik z izdelavo spletne trgovine ali strani zadovoljen, je ta objavljena. Vsakemu naročniku pa pripadajo še ure izobraževanja, kar mu dopušča samostojno urejanje novega mesta.

KAKŠNA JE CENA POSTAVITVE SPLETNE TRGOVINE?


Ali mora biti izdelava spletnih trgovin res profesionalno opravljena?

Izdelava strani in trgovin se na prvi pogled zdi izredno preprosta. Le zakaj bi zapravljali denar, če lahko vse opravite sami? Konec koncev številna mesta obljubljajo izdelavo in oblikovanje v le nekaj minutah. Čeprav so obljube in akcije, ki jih vidite na internetu, nadvse mamljive, pogostokrat niso resnične - vsaj ne v celoti.
Oblikovanje strani in izdelava spletnih trgovin sta velik zalogaj. Približno 65 % oziroma 5,3 milijarde ljudi ima dostop do svetovnega spleta in približno 75 % potrošnikov priznava, da o verodostojnosti podjetja oziroma izdelka sodi na podlagi spletnega mesta. To pomeni, da lahko izdelava spletnih strani odpre veliko novih priložnosti, vendar je to odvisno od njihovih zasnov.

ugodna izdelava strani

Najem profesionalnih storitev je velikokrat najboljša rešitev. Strokovnjaki vam bodo pomagali spoznati in doseči cilje internetnega mesta. Na prvi pogled se to zdi precejšnja naložba, a nikar ne skrbite, saj se bo hitro povrnila. Spletni oblikovalci namreč ne poznajo le najnovejših trendov in najboljših praks, temveč so tudi docela seznanjeni z algoritmi brskalnikov. To pomeni, da bodo s pomočjo optimizacije SEO (search engine optimization) zavihteli vaše spletno mesto na prvo stran Googla ter vam pridobili konkurenčno prednost. Prav tako vam bodo pomagali ustvariti funkcionalno, privlačno, odzivno, hitro, zanesljivo in dinamično spletno stran, na kateri se bodo uporabniki radi zadrževali.


Kakšna je kakovostna izdelava strani?

Izdelava spletnih strani mora biti ciljno usmerjena in skrbno premišljena. Eden izmed najpomembnejših in najpreprostejših načinov trženja mora biti za konkurenčnost na nasičenem trgu izjemen. Veliko se govori o kvaliteti strani, a dejstvo je, da “dobra” spletna stran ne bo spremenila uporabnikov v zveste kupce. Za konkurenčno prednost podjetje potrebuje edinstveno mesto, ki bo kupcem ponudilo popolno ravnovesje med uporabnostjo in estetiko.

Kakovostna izdelava strani bo obiskovalce spodbudila k dejanjem, hkrati pa jim zagotovila prijetno uporabniško izkušnjo. To pomeni, da morajo biti informacije ponujene na strukturiran, smiseln in razumljiv način. Enostavna navigacija ter odziven dizajn sta tisto, zaradi česar bo obiskovalec dlje časa pregledoval vsebine. Slednje morajo biti zanimive, interaktivne, hkrati pa morajo posredovati jasno sporočilo ali poziv k dejanju.

brskanje po mobilnemu telefonu

Izdelava spletnih trgovin oziroma strani mora biti dosledna na vseh področjih. CGP skupaj s funkcionalnostjo daje občutek celovitosti, hkrati pa izboljšuje uporabnost. Zanjo je potrebno še hitro in dinamično delovanje mesta. Kvalitetno zasnovano bi moralo pravilno delovati, se hitro nalagati in ob težavi ponuditi povratne informacije. In nenazadnje - izdelava spletnih strani je kakovostna tedaj, ko je optimizirana za vse pametne naprave. To pomeni, da brezhibno in brez težav deluje na računalnikih, mobilnih telefonih in tablicah.