VSI.SI d.o.o.

Vedno na vrhu

SEO optimizacija spletnih strani za iskalnike je pomembna, zakaj?

Optimizacija spletnih strani SEO za iskalnike je proces, s pomočjo katerega se izboljšuje rangiranje in vidnost določene spletne strani na iskalniku, kot je na primer Google. Cilj vsakega oglaševanja in objavljanja na internetu, je povečanje organskega prometa in izboljšanje njegove uvrstitve v rezultatih iskanja.

Ste tudi vi eden izmed tistih, ki se sprašujejo, kaj je optimizacija spletne strani za iskalnike? Vedeti morate, da brez nje, na izjemno nasičenem in konkurenčnem svetovnem trgu pravzaprav več ne gre; nemogoče je doseči, da je določena spletna stran prepoznavna in dobro vidna v želenem brskalniku, uvrščena na mesto pred konkurenco, da lahko potencialni kupci do nje hitro in enostavno dostopajo.

Pri nas je zelo razvita predvsem SEO optimizacija spletnih strani Ljubljana in internetnih trgovin, za doseganje najboljših pozicij na Google in ostalih spletnih iskalnikih, razvijajo pa se tudi druge. Dosegamo jo s pomočjo vključevanja iskanih besed, ki jih stranke vpisujejo v brskalnike, ko iščejo želeni produkt oz. storitev, vsebovati pa mora tudi druge pomembne elemente, da je le-ta uspešna. 

Optimizacija spletnih strani

Optimizacija strani Google – kaj je potrebno upoštevati? 

Pri GOOGLE optimizaciji strani je potrebno upoštevati nekaj dejavnikov, ki jih zahtevajo iskalniki Google in ostali brskalniki. V prvi vrsti je nujno, da so vsebine, ki jih na spletni strani objavljamo, kakovostne in korektno napisane. Biti morajo naravne in vsebovati relevantne podatke, ki bodo zadovoljili potrebe iskalcev.

Ključne besede naj odražajo iskalne poizvedbe, v besedilu pa se ne smejo pojavljati prepogosto – gostota je postala nepomembna, celo nezaželena. Gre za kvalitetno podajanje informacij v kakovostnih besedilih, ki naj se berejo naravno, kot članki v časopisu.

Ne smemo pozabiti na naslove in podnaslove, ki jih GOOGLE in ostali brskalniki zahtevajo. Tako kot v urejevalnikih besedila, imajo tudi na internetu naslovi večjo težo od ”navadnega besedila”, zato je nujno, da tudi v naslove in podnaslove, pa tudi napise pod slikami in videi vključujemo ključne besede. Z njimi morajo biti poimenovane tudi same fotografije (Alt oznake). Medijske vsebine bogatijo uporabniško izkušnjo in iskalci se raje ustavijo pri besedilih, ki so tudi na pogled lepa za oko.

Pri optimizaciji spletnih strani in aplikacij nikakor ne smemo pozabiti na urejanje meta oznak - opisa ter naslova za iskalnike. Vanju morajo biti vključene ključne besede, kar pripomore brskalniku pri prepoznavanju vsebine strani, da jo lažje prikaže med iskanimi rezultati. Pomembno je, da tudi URL naslov vsebuje ključno besedo, le-ta pa ne sme biti predolg. Izpostaviti velja tudi dobro povezanost spletnega mesta z drugimi, predvsem dobro prepoznavnimi – dobre povezave, pripomorejo k boljši uvrstitvi v brskalnikih.

Google optimizacija spletnih strani pomeni primerno uporabo besednih zvez, ki so pomemben element tudi pri navajanju vseh notranjih in zunanjih povezav predstavitve, saj ima besedilo v povezavah večjo težo od ostalega besedila. Poleg tega velja izpostaviti še eno napako – grafični meniji. Sicer je res, da le-ti izgledajo zelo atraktivno, vendar brskalniki ne morejo prebrati besedila, ki se skriva v grafičnih menijih, navadno pa gre prav za pomembne ključne besede, ki so nujno potrebne.

Optimizacija strani

Optimizacija spletnih strani in najpogostejše napake

Največja napaka, ki se tudi pri novih objavljenih vsebinah še vedno pojavlja, je slabo besedilo s preveliko gostoto ključnih besed ter nekakovostno podajanje informacij. Tako imenovani keyword stuffing je, ne le škodljiv za uvrstitev, temveč vodi tudi do kaznovanja s strani brskalnikov. Tudi nejasni URL naslovi s slabo strukturo, pomanjkanje kakovosti meta podatkov ter zanemarjanje hierarhije naslovov in podnaslovov v besedilih, so nedobrodošli in ne prinašajo dobrih rezultatov.

Pogoste napake so neprilagojenost mobilnim napravam, pomanjkanje kakovostnih povezav ter slabo spremljanje analitike, ki pove ali je strategija dela prava ali ne.

Optimizacija spletnih strani Ljubljana (vsi.si) bo poskrbela, da do takšnih napak ne bo prišlo in da vas bodo stranke z lahkoto našle, ne glede na artikle in storitve, ki jih ponujate.

Optimizacija spletnih strani Ljubljana

Kakovostna SEO optimizacija spletnih strani Ljubljana v podjetju vsi.si

V podjetju vsi.si svojim strankam ponujamo kakovostno GOOGLE optimizacijo spletnih strani Ljubljana, namenjeno za različne iskalnike. Pohvalimo se lahko z veliko zadovoljnimi strankami, ki se zavedajo, da brez dobrih položajev v brskalnikih, ne morejo poslovati tako kot bi želele. Usmerjeni smo v zagotavljanje najboljših rešitev, ki povečujejo prisotnost naših strank na internetu, s tem pa tudi njihovo prepoznavnost.

Z nami sodelujejo strokovno podkovani pisci besedil, ki ustvarjajo zanimive in uporabne vsebine. Te so dobro izdelane, saj pisci sledijo usmeritvam, ki se nenehno spreminjajo. Nudimo vam temeljito analizo vašega spletnega mesta in konkurenčnih ponudnikov ter vam sestavimo dolgoročni načrt.

Za delo uporabljamo napredna orodja s katerimi spremljamo rezultate in prilagajamo strategije ter vam redno poročamo o napredku. Glede na rezultate, vam priporočamo tudi izboljšave če je to potrebno.

Optimizacija spletnih strani Ljubljana

Stranke se lahko odločijo za izdelavo spletnih strani

Poleg optimizacije spletnih strani za različne iskalnike bomo s pomočjo izvrstnih grafičnih oblikovalcev poskrbeli, da bo vaša spletna stran modernega videza, vse informacije pa bodo enostavno dostopne. Poleg tega bo spletišče prilagojeno mobilnim napravam, kar je danes, ko veliko ljudi do vsebin dostopa preko telefona ali tablice, še posebej pomembno.

OPTIMIZACIJA STRANI

Nenazadnje pa lahko za vas ustvarimo tudi e-trgovino, ki zvišuje prodajo produktov, saj je nakupovanje preko interneta precej enostavneje in vzame manj časa, kot ”tradicionalno” nakupovanje v trgovini.

Vas zanima več o optimizaciji strani za GOOGLE in ostale brskalnike? V primeru dodatnih vprašanj smo vam dosegljivi tako po telefonu kot po elektronski pošti, kjer vam bomo z veseljem odgovorili na vsa vprašanja, ki se vam še zastavljajo. Veseli bomo tudi vašega obiska v naši poslovalnici.

Optimizacija spletnih strani za iskalnike