Oblikovanje in izdelava spletnih strani ter optimizacija strani

Kako poteka oblikovanje in izdelava spletne strani?

Izdelava spletnih strani za 1. mesto na Google


Izdelava spletnih strani je bila včasih nekaj, česar so se lotevali samo najbolj izkušeni programerji z znanjem programskih jezikov, od HTML-ja do CSS-ja in Javascript-a. Stran je bilo potrebno zgraditi popolnoma iz ničesar, z golim pisanjem HTML kode. Ti časi prenove in oblikovanja spletnih strani so za vedno minili in danes lahko svojo stran naredi prav vsak. Za to ni potrebno imeti nobenih posebnih izkušenj oblikovanja in programiranja, le internetno povezavo in nekaj časa. 

pomočjo CMS-jev so oblikovanje, izdelava in posodabljanje vsebin preprosti tudi za najbolj tehnično nevešče uporabnike. CMS, tudi content management system ali urejevalnik vsebin, omogoča dodajanje, oblikovanje in spreminjanje besedila, slik in drugih elementov na spletni strani, in to brez poznavanja kode. Datoteke s kodo nam ni treba niti odpreti! Urejevalniki, ki nam te storitve omogočajo, so recimo WordPress, SquareSpace, Weebly in drugi.

Izdelava internetnih strani

Zakaj zaupati izdelavo spletnih strani Google strokovnjakom?

Glede na povedano bi pričakovali, da se izdelovalcev in grafičnih oblikovalcev spletnih strani sploh ne potrebuje več. Če imamo CMS urejevalnike, ki nam zastonj ali za majhne vsote ponujajo preprosto oblikovanje in samostojno izdelavo internetne strani, zakaj je ne bi izdelali kar sami? Zakaj bi to izdelavo prepustili komu drugemu in mu za to še plačali? Res je, da lahkointernetne strani ali trgovine postavimo sami, a tukaj ostaja v zraku veliko vprašanje kvalitete. Izdelava spletnih strani za Google ni dovolj, potrebna je tudi optimizacija spletnih strani, le tako po spletna stran obiskana, kar je osnova, da spletna stran ustvarja kupce.

Če smo le ljubiteljski blogerji, nam bo naša doma izdelana internetna stran povsem dovolj. V kolikor pa si želimo v digitalnem okolju predstaviti svoje podjetje ali uspešno voditi spletno trgovino, absolutno potrebujemo pomoč programerjev in SEO strokovnjakov. Dejstvo je, da še nikoli ni obstajalo tako veliko povpraševanje po kakovostnih spletnih storitvah kot obstaja danes, in to z dobrim razlogom. Splet hitro raste in se razvija. Predstavlja izjemno močno tržno priložnost, ki jo je potrebno izkoristiti. To pa je mogoče le s pregledno, kvalitetno izdelano internetno stranjo. Ta predstavlja ključ do uspešnega spletnega poslovanja!

oblikovanje-spletnih-strani

Strokovnjaki s področja oblikovanja spletnih strani imajo na tem področju leta izkušenj in posledično dobro vedo, kako obiskovalcem zagotoviti odlično uporabniško izkušnjo. Vedo tudi, kaj je obiskovalcem na internetnih straneh všeč in kaj jih odbija. Na podlagi svojih znanj in želj naročnika poskrbijo za oblikovanje kvalitetnega dizajna, premišljeno strukturo, dobro optimizirane vsebine in aktivacijo drugih funkcij kot so konktaktni obrazci in možnost iskanja.

Stopite v kontakt s podjetjem VSI.SI!

Kako poteka izdelava spletnih strani,Google optimizacija strani SEO

Odgovor na vprašanje kako poteka izdelava spletnih strani se razlikuje glede na to, ali se odločamo za prenovo obstoječe spletne strani ali za izdelavo popolnoma nove. Če gre za slednje, je potrebno najprej določiti ime domene in vrsto gostovanja ter primeren CMS urejevalnik. Ena izmed najbolj priljubljenih izbir za izdelavo strani je CMS WordPress, sicer pa poznamo še druge: Drupal, Business Catalyst, Magento … V kolikor se odločamo za izdelavo spletne trgovine, sta primerni izbiri WooCommerce ali Magento.

Večinoma ti CMS urejevalniki ponujajo že vnaprej pripravljene dizajne oziroma teme, ki se jih lahko naknadno oblikuje in prilagod po svojih željahi. Tu je potrebno tesno sodelovanje izdelovalca strani in naročnika, saj se le na tak način uskladijo želje in pričakovanja ter se zagotovi kar najboljši končni izdelek. Na tej stopnji je potrebno paziti na veliko majhnih detajlov, recimo na izbiro ustrezne barvne palete in (po želji) ustvarjanje novega logotipa podjetja. V kolikor ima podjetje že jasno začrtan slog in vizijo, kateri bi želeli slediti tudi v prihodnosti, se to pri oblikovanju spletne strani upošteva. V nasprotnem primeru se v dogovoru s podjetjem odloči za novo barvno paleto.

Če se odločamo za prenovo spletne strani za Google, moramo poskrbeti tudi za varen prenos vseh obstoječih vsebin, Optimizacija spletnih strani je močno povezana s prenosom vsebin, saj lahko vsebine optimiziramo ali pa jih samo prenesemo. Od optimizacije spletnih vsebin je odvisna pozicija na Google. V fazi izdelave ali prenove strani ahko  v sodelovanju s tekstopisci poskrbimo za izdelavo novih, posebej optimiziranih spletnih za doseganje kar najboljših pozicij na Googlu. Tako spletni strani zagotovimo tudi obisk in potencialne stranke, saj sam lep videz  ni dovolj. Pomembno je, da je stran funkcionalna, kupce pritegne in jih prelevi iz potencialnih v dejanske.

Izdelava spletnih strani

Kako naprej, da bo izdelava spletnih strani donosna?

V praksi se velikokrat uporablja A/B testiranje, kjer primerjamo uporabo stare in novo izdelane internetne strani. To je koristno predvsem za večja podjetja in uspešne spletne trgovine, ki dnevno dobijo veliko število konverzij. Z A/B testiranjem se zagotovi, da je oblikovanje in izdelava nove internetne strani narejena kvalitetno, z ozirom na potrebe uporabnikov in njihove vedenjske navade. Oblikovanje spletne strani za Google s samo lepim grafičnim dizajnom ni dovolj, če se kupci na prenovljeni e-trgovini ne znajdejo, ne znajo opraviti nakupa ali najti želenega izdelka!

Google izdelava spletnih strani

Prav tako prenovljena internetna stran ni dovolj za uspeh, je pomemben dejavnik, brez katerega skorajda ne gre, a zagotoviti si moramo tudi vidnost, visok obisk in več nakupov! Pogosto se izdelovalci spletnih strani poleg oblikovanja ukvarjajo še z optimizacijo spletnih strani (SEO) in te storitve nudijo v paketni ponudbi. S SEO strategijo si zagotovimo dolgoročno Google optimiziranje naše spletne strani tudi, ko se sama izdelava že zaključi. Tako bomo svoje podjetje naredili veliko bolj vidno na Googlu, prehiteli konkurenco in privabili več strank.

Izdelava spletnih strani za 1. mesto na Google

Optimizacija spletnih strani za Google