VSI.SI d.o.o.

Vedno na vrhu

Pošlji povpraševanje

Kako do večje kredibilnosti z dobro internetno stranjo

Vsako podjetje potrebuje svojo spletno stran, če hoče biti vidno. Najbolj osnovna naloga internetne strani je predstavitev podjetja in njegovih izdelkov obstoječim in potencialnim strankam. Če pa je prisotnost podjetja v digitalnem svetu izdelana premišljeno in kakovostno, je lahko odličen način, kako vzpostaviti veliko pristnejši stik s strankami in si zaslužiti kredibilnost. Za kvalitetno izdelavo internetne strani, ki učinkovito promovira podjetje in njegovo aktivnost, obstajajo utečene smernice, ki jim sledijo vse najboljše internetne strani po svetu.

Kvalitetna izdelava internetne strani

Dobri temelji so osnova – cenik izdelave internetne strani je zgolj vodilo

Pri internetni strani je zelo pomembna prvotna zasnova, saj predstavlja okvir za vse nadaljnje objave. Jasna in logična razdelitev internetne strani na podstrani omogoča lahko navigacijo in dostopnost do želenih informacij, kar olajša uporabniško izkušnjo. Ko se torej odločamo za strokovno izdelavo internetne strani, cenik posameznih paketov sicer predstavlja razpon ponudbe, vendar je potrebno posebno pozornost nameniti prav tej interni strukturi strani. Veliko bolje je namreč imeti manj razvejano strukturo, ki omogoča organsko dodajanje vsebin, kot razpršeno zasnovo. Ceniki izdelave internetne strani tega seveda ne morejo primerno predstaviti, zato se je smiselno pred dokončno odločitvijo natančno seznaniti z vsemi parametri ponudbe.

Usklajena podoba internetne strani z blagovno znamko

Najboljše internetne strani učinkovito uporabljajo vizualno razsežnost izdelave internetne strani. Znano je namreč, da neverbalni elementi, kot so uporaba barvne lestvice in slikovnega materiala, učinkovito nagovarjajo nezavedno pri uporabnikih. Premišljena uporaba barvne lestvice, ki je usklajena s celostno podobo blagovne znamke, lahko pusti globlji vtis od vseh napisanih vsebin na internetni strani. Usklajena vizualna sporočilnost poudarja skladnost ponudbe in vrednot, za katero se podjetje zavzema. Najboljše internetne strani tako premišljeno uporabljajo barve in slikovni material, ki smiselno dopolnjuje besedila in tudi z občutki gradi kredibilnost objav.

Oblikovanje najboljše internetne strani

Koristne in zanimive vsebine pritegnejo pozornost

Objave na internetni strani neposredno nagovarjajo obiskovalce strani. Najbolj jih bomo pritegnili, če bodo naše objave zanje koristne, zanimive in originalne. S takimi objavami bomo tudi najverjetneje dosegli, da se bodo vračali na našo stran oziroma bodo začeli slediti našim aktivnostim. Najbolj je seveda pomembna vsebina objave, ki naj že z naslovom pritegne k branju. Originalne vsebine, ki vsebuje koristne informacije za bralca, najbolj zanesljivo pritegnejo pozornost. Takšni so na primer različni nasveti, kako si popestriti in izboljšati življenje, zanimive razlage, analize in podobno. Redno objavljanje vsebin, ki se izkažejo vredne časa, ki ga obiskovalci porabijo za njihovo branje, bo sčasoma utrdil naš sloves kredibilne internetne strani, ki jo je vredno prebirati. S tem pa se bo povečal tudi obisk naše strani.

Le kvalitetno napisane objave nam povečajo kredibilnost

Preden objavimo kakršno koli vsebino, je dobro preveriti več stvari. Poleg kvalitetne vsebine mora biti objava napisana razumljivo in berljivo. Pravimo, da tako besedilo kar “teče” in se ne zatika z zapleteno strukturo. Nato pa je potrebno besedilo pregledati tudi s povsem “tehnične” plati in odpraviti zatipke, preveriti postavitev ločil in upoštevanje drugih slovničnih pravil. Slovnično pravilni zapisi brez zatipkanih napak nam bodo zviševali kredibilnost, v nasprotnem primeru pa si bomo s površno pregledanim besedilom naredili več škode kot koristi. Najboljše internetne strani velikokrat uporabljajo lektorje in urednike, ki pred objavo besedilo temeljito pregledajo in izboljšajo.

Preberite več o izdelavi spletne strani >>

Kar najboljša uporabniška izkušnja

Kvalitetno izdelano internetno stran se torej odlikuje po tem, da uporabnik zlahka navigira po njej in najde želene informacije. Preprosta navigacija naj bi se ohranjala tudi na vseh mobilnih napravah, do katerih je mogoče dostopati do internetne strani, zato je pri izdelavi internetne strani to potrebno upoštevati in prilagoditi njeno zasnovo. Poleg tega pa je uporabnika potrebno nagraditi še z relevantnimi objavami, ki jih bo z veseljem prebral in delil s prijatelji. Takšna internetna stran bo pritegnila veliko obiskovalcev, ki se bodo radi vračali in sledili našim aktivnostim.